Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre,Bakan Çolak Paris’teki temasları çerçevesinde,  Fransız düşünce kuruluşu IPSE tarafından düzenlenen,  moderatörlüğünü kuruluşun Başkanı Emmanuel Dupuy’un yaptığı ve Sarkozy hükümetinin eski bakanlarından Senatör Jean Marie Bockel’in de yer aldığı Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı.

Toplantı sonrasında Fransız Dışişleri Komitesi üyesi ve Fransa’nın NATO nezdindeki Daimi Delegasyonun da üyesi olan Bockel ile bir araya gelen Çolak, Fransa’nın Kıbrıslı Türkler ile ilişkilerini geliştirmesinin çözüm surecine olumlu katkı yapacağının altını çizerek, bunun Kıbrıslı Türklerin kendilerini ifade etmek için en doğal hakları olduğunu vurguladı.

Çolak, Paris’teki temasları çerçevesinde, Institut Français des Relations Internationales düşünce kuruluşunun Türkiye programının başkanı Dorothée Schmid ile de görüştü.

Görüşmede, Kıbrıs sorunu ve Kıbrıslı Türklerin beklentileri ile Türkiye’nin Kıbrıs sorununa bakış açısı irdelenirken, Dışişleri Bakanı Çolak Kıbrıslı Türklerin çözüm konusundaki isteminin sorgulanmasına gerek olmadığını ifade etti,  Türkiye’nin de çözüme verdiği desteği samimiyetle sürdürdüğünü vurguladı.

Paris’teki temaslarını tamamlayan Bakan Çolak, bugün KKTC’ye döndü.