Enformasyon Dairesi aracılığıyla yapılan açıklamaya göre, “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Kutlamaları çerçevesinde" Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne günübirlik resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Erdoğan’ın, 20 Temmuz Pazartesi günü KKTC’ye gelişiyle ilgili, Ercan Havaalanı apron bölgesinden, iki ülke Cumhurbaşkanlıklarına bağlı medya birimleriyle iki ülkenin resmi medya kurumları; “TRT, AA, BRTK, TAK” tarafından görüntü alınabilecek. Açıklamaya göre, bahsekonu medya mensupları dışında kalan diğer medya mensupları apron ve VIP içerisine alınmayacak.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, TC Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişiyle ilgili yapacağı canlı yayını ücretsiz olarak servis edecek.

Bunun yanısıra, KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilecek olan resmi karşılama töreniyle 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı 41. Yıl Kutlamaları çerçevesinde Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki geçit törenini, 2015 yılı onaylı sarı basın kartına sahip tüm medya mensupları kartlarını görünebilecek bir şekilde takmaları halinde takip edebilecekler.”