Dışişleri Bakanlığı, son dönemde dünyanın değişik yerlerinde yaşanan ve çok sayıda can kaybına neden olan terör olaylarıyla ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamada, yakın tarihte Ankara, Paris ve birkaç gün önce de İstanbul’da masum sivilleri hedef alan hain terör saldırılarına bugün Brüksel’de bir yenisinin eklendiği belirtilerek, söz konusu saldırılar şiddetle kınanırken neden olduğu derin acıların paylaşıldığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklaması şöyle:

“Son dönemlerde dünyanın değişik yerlerinde yaşanan ve çok sayıda can kayıbına neden olan terör olaylarının artarak sürdüğüne şahit olmaktayız. Yakın tarihte Ankara, Paris ve birkaç gün önce İstanbul’da masum sivilleri hedef alan hain terör saldırılarına bugün Brüksel’de yenisi eklenmiştir. Sözkonusu saldırıları şiddetle kınarken, neden olduğu derin acıları paylaşmaktayız.

Birçok masum cana kasteden terör saldırılarının kimler tarafından, hangi amaçla gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin başarıya ulaşamayacağı açıktır.Tüm dünya ile teröre karşı birlik ve dayanışma içinde olduğumuzu ifade ederken, terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin önemine vurgu yapmak isteriz. Bu menfur eylemlerinin gerçek faillerinin bir an evvel bulunup, cezalandırılmalarını ve terör eylemlerinin son bulmasını diliyoruz. Bu vesileyle, bugüne kadar terör saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenlere taziyelerimizi sunar, olaylardan etkilenenlere acil şifalar dileriz.”