Nadire BAHADİ

Mağusa’da faaliyet gösteren Kybele ismli diskonun ambarından 192 adet enerji içeceği sirkat ettikten sonra kaçmaya çalıştıkları sırada Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri tarafından suçüstü yakalanan Islam Ruzyvev, Nikita Nelin ve Rınat Abrakhmanov dün yeniden yargıç karşısına çıkarıldı. “Geceleyin bina açma” ve “Sirkat” suçlamaları ile haklarında yürütülen polis soruşturmasının tamamlanmasının ardından teminata bağlanan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

633 TL’lik enerji içeceği çaldılar

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Yıldırım mahkemede ifade sundu. Zanlılar’ın 2 Ekim tarihinde Kybele isimli diskonun kapısını kırarak açmak, ağır bir cürüm işlemek ve sirkat suçlamaları nedeni ile tutuklu bulunduklarını belirtti. Yıldırım zanlıların kiralık araç ile birlikte söz konusu işletmeye gittiklerini zanlı Islam Ruzyvev ve Nikita Nelin’in araçtan indiğini zanlı Rınat Abrakhmanov’un ise araçta diğer zanlıları beklediğini anlattı.

Zanlı Ruzyvev  ile Nelin’in tasarruflarındaki çanta içerisinde tornavida, levye ve el fenerleri ile birlikte söz konusu işletmenin ambarına ulaştığını ifade eden Yıldırım, ambardan 192 adet 633 TL 52 kuruş değerindeki enerji içeceklerini sirkat ettiklerini açıkladı.

Zanlıların çalıntı enerji içeceklerini araca yükleyip kaçmaya çalıştıkları sırada polis ekibi tarafından suçüstü yakalandıklarını söyleyen Yıldırım, alıkonulan zanlıların poliste verdikleri gönüllü ifadelerinde suça dahil oldukları kısımları anlatarak suçlarını kabul ettiklerini söyledi. Yıldırım, zanlıların tutukluluklarını gerektirecek soruşturmanın tamamlandığını bu aşamada soruşturmaya etki etme olasılıklarının bulunmadığını belirterek üniversite öğrencisi olan 3 gencin yargılanmalarını temin etmek maksadı ile teminata bağlanmalarını talep etti.

Yurt dışına çıkışları yasaklandı

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza davaları Yargıcı Hazal Hacımulla zanlı Islam Ruzyvev, Nikita Nelin ve Rınat Abrakhmanov’un yurt dışına çıkışını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlı Islam Ruzyvev, Nikita Nelin’in 7 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren Hacımulla, zanlı Rınat Abrakhmanov’un ise 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ayrıca KKTC vatandaşı 1 kefilin 2 bin TL şahsi kefalet senedi imzalamasına karar verdi.