Duygu Alan

KKTC’de 5 yıldızlı bir otelde bayram münasebeti ile düzenlenecek konser için dün KKTC’ye giriş yapan Türkiye’nin “Diva”sı Bülent Ersoy’un kemancısı Fahrettin Ünlüce, Ercan Havaalanı’nda üzerindeki uyuşturucu madde ile yakayı ele verdi.

Narkotik dedektör köpeğinin tepki vermesi sonucu Fahrettin Ünlüce’nin üzerinde yapılan aramada, 5 gram kokain, 10 gram esrar bulundu.

“Uyuşturucu tasarruf ve ithal” suçundan gözaltına alınan Fahrettin Ünlüce, bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarılacak.

Ünlüce ünlü listesinde üçüncü

Türkiye’de isim yapmış modacı Barbaros Şansal da mayıs ayında Ercan Havaalanı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı sırada yine dedektör köpeğin tepki vermesi sonucu üzerinde yapılan aramada 6 gram Hint keneviri türü uyuşturucu madde ile yakalanmıştı.

“Uyuşturucu tasarruf ve ithal” suçundan gözaltına alınan ünlü modacı Şansal, Lefkoşa’da çıkarıldığı mahkemede 40 bin lira kefaletle ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. 

KKTC’de ve Türkiye’de henüz Şansal’ın tutuklanmasına ilişkin haberler konuşulmaya devam ederken haziran ayında da ünlü ses sanatçısı İrem Derici’nin vokalisti Sinan Başar Yurtçu, KKTC’ye Ercan Havaalanı’ndan giriş yaptığı sırada üzerinde yapılan aramada 3 gram Hint keneviri ile yakalanmıştı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Uyuşturucu tasarruf ve ithal” suçundan yargılanan Sinan Başar Yurtçu, 1 ay hapse mahkum olmuştu.