Suna Erden

Diyabet krizinden dolayı beyninde hasar oluşan ve 18 gün yoğun bakım ünitesinde tedavi gördükten sonra yaşamını yitiren genç avukat Tolga Akçal son yolculuğuna uğurlandı 

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 18 gün yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Diyabet hastası 34 yaşındaki avukat Tolga Akçal yaşamını yitirdi. Diyabet krizinden dolayı beyninde hasar oluşan Akçal’ın kesin ölüm nedeninin “şeker yükselmesine bağlı olarak beyinde oluşan hasar neticesinde solunum ve kalp durması” olarak açıklandı. Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Akçal dün öğlen saatlerinde Lefkoşa Mezarlığı’nda sevenlerinin duası ve gözyaşları arasında toprağa verildi. 

AİLESİ UYUYOR SANDI 

Diyabet hastası 34 yaşındaki avukat Tolga Akçal 18 gündür tedavi gördüğü yoğun bakımda önceki gün saat 09.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Elde edilen bilgiye göre Akçal’ın 31 Temmuz Cuma akşamı arkadaşları ile eğlenmeye çıktığı, ertesi gün öğlen saatlerine kadar uyanmadığı, özellikle hafta sonları geç uyandığı öğrenildi. Akçal’ın öğlen saatlerine kadar uyumasından şüphelenmeyen ailesinin saatler ilerleyince uyanmaması üzerine uyandırmaya gittikleri ancak Akçal’ın uyanmaması üzerine hastaneye kaldırdıkları bilgisi elde edildi. 

ŞEKERİ DÜŞTÜ, BİLİNCİ KAPANDI 

Şekerinin düşmesinden dolayı bilinci kapanan ve beyninde hasar oluşan Akçal, 1 Ağustos tarihinde Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yoğun bakımda 18 kaldıktan sonra yaşamını yitiren genç avukatın ölümüyle ilgili doktorlar tarafından yapılan açıklamada ölüm sebebi “şeker yükselmesine bağlı olarak beyinde oluşan hasar neticesinde solunum ve kalp durması” olduğu belirtildi. 

DUALARLA UĞURLANDI 

Hukuk eğitiminin yanı sıra pilotluk eğitimini de alan Akçal’ın genç yaşta ölümü ailesini ve sevenlerini yasa boğdu. Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Akçal dün öğlen saatlerinde Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Akçal için İsmail Safa Camisinde düzenlenen dini törene, ailesi, yakınları, dostları, hukuk camiasından birçok isim katıldı. Akçal sevenlerinin duası ve gözyaşları arasında toprağa verildi.