Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleşen Ford Transit marka araçların teslim törenine, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun yanı sıra Girne Akçiçek, Cengiz Topel, Mağusa ve Lefkoşa BNDH başhekimleri ile bakanlık yetkilileri katıldı.

SUCUOĞLU: “SIKINTILAR HAFİFLEYECEK”

Bakan Sucuoğlu yaptığı konuşmada, 2 hafta önce TC’nin Lefkoşa’daki elçiliği vasıtasıyla verdiği ve diyaliz hastalarının taşınması için kullanılacak araçların evden hastaneye hasta taşımadaki sıkıntıları hafifleteceğini söyledi.

330 DİYALİZ HASTASI

Ülkede 330 diyaliz hastasının bulunduğunu ve her geçen gün bu sayının arttığını dile getiren Sucuoğlu, özellikle kendi imkânlarıyla hastanelere gitmeye çalışan hastaların belli sorunlar yaşadığını, bu sıkıntıların devlet eliyle ortadan kaldırılmak istendiğini belirtti.

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndekilere ilaveten biri liftli olmak üzere 3 aracın verileceğini söyleyen Sucuoğlu, Girne Hastanesi’nin şu an araca ihtiyacı olmadığını, fakat olursa Lefkoşa’daki 1 aracın Girne’ye yönlendirileceğini anlattı.

En çok sıkıntı çeken hastaların Cengiz Topel Hastanesi’ne giden hastalar olduğuna işaret eden Bakan, Burhan Nalbantoğlu’na gelmek zorunda kalan bu hastalar için büyük oranda sorunların çözülmüş olacağını da vurguladı.

Gazimağusa bölgesinin İskele ve Karpaz’a da hizmet vermesinden dolayı ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Sucuoğlu, bir aracın da Gazimağusa Hastanesi’ne verileceğini kaydetti.

Sucuoğlu yaptığı katkılardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür etti.