AKINCI: "DİYALOG ÖNEMLİ”

Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, diyaloğun önemine dikkat çekerek aile içinde, toplum içinde ve toplumlararasında diyaloğa ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu kavramı isim haline dönüştüren gazete ve televizyona nice uzun yıllar diledi.

Akıncı, Kıbrıs’ta toplumlararası diyalogun 47 yıldır sürdüğüne işaret ederek, bunu da artık onurlu bir sonuca ulaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını, kısa süre içerisinde iyi izlenene Diyalog TV ile iyi okunan gazete olan Diyalog gazetesine toplumlararası görüşmelerde halkı doğru bilgilendirmek anlamında önemli görevler düştüğünü kaydetti.
 
Cumhurbaşkanı Akıncı, Diyalog Medya Grubu’na uzun yıllar ve başarılar diledi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber konuşmasında, yıl dönümlerinin başarının karşılığı olarak kutlandığını kaydederek, başarının kutlanması gerektiğini, kutlanan başarının motivasyon yarattığını söyledi.

Siber, küçük ama dinamik bir ülke olan KKTC’de basının ayrı bir yeri bulunduğunu, doğru haber alma yanında doğru bilgilendirme yapan ve toplumu aydınlatan basını desteklediklerini ifade etti.

KALYONCU

Başbakan Ömer Kalyoncu, fikir ve fikri yayma özgürlüğünün önemine dikkat çekerek, insanı insan yapan değerin düşüncesi olduğunu, düşünceyi yayma anlamında basın yayın organlarına önemli görevler düştüğünü söyledi.

Başbakan Kalyoncu, hükümet olarak ilk aldıkları kararlardan birinin de basının desteklenmesi olduğunu belirterek, mali açıdan çıkmaza girdikleri noktada hükümetin basın yayın organlarına destek verdiğini belirtti.

Basının önemli bir güç olduğunu vurgulayan Kalyoncu, bu gücün doğru kullanılmasının da çok önemli olduğunu ifade etti.

EROĞLU

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, küçük ve demokratik bir ülke olan KKTC’nin basın özgürlüğünün en güzel sağlandığı ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Eroğlu, hükümette uzun yıllar görev almış biri olarak basın özgürlüğüne katkı vermiş olmaktan gurur duyduğunu kaydetti.

Eroğlu, KKTC’de devletin ve kültürün kökleştirilmesinde basının önemine dikkat çekerek Diyalog grubunun ulusal davaya önemli mesajlar verdiğini belirtti.

AKAR

Diyalog Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ise, bu gibi yıl dönümlerinin yakınlaşma ve bazı düşünceleri aktarma açısından bir fırsat olduğunu söyledi.

Reşat Akar, ülkede çok sesli bir demokrasi bulunmasının sevindirici olduğunu ifade etti

Akar, “Diyalog olarak halkın beklentilerini de bilerek tarafsızlık ilkesiyle yayın hayatına başladıklarını iki yıl gibi bir sürede ülkenin en çok satılan iki gazetesinden biri haline geldiklerini” belirtti.

Kıbrıs sorununa çözüm bulma müzakereleri sürerken ülkenin önemli iç sorunları bulunduğunu söyleyen Akar, müzakerelerin başarılı olması için, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın elinin güçlendirilmesi için iç sorunların çözümünün önemli olduğunu kaydetti.

Akar, Kıbrıs konusunda Cumhurbaşkanı Akıncı’nın vurguladığı 3 önemli başlık olduğunu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın siyasi eşitlik, iki bölgelilik ve mülkiyetle ilgili vurguladığı düşüncelerinin kendilerinin de savundukları görüşler olduğunu söyledi.

Akar, “Bunların sonuna kadar savunulması halinde gelecekte güvenliğimizden, iki bölgelilikten endişe etmeyeceğimizin sonucu ortaya çıkar” dedi.