Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, "Ramazan ayı boyunca vakıf genel merkezi ile 503 şubemiz aracılığıyla, ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve sığınmacı ailelere toplam 57 bin 330 adet alışveriş yardım kartı dağıttık" dedi.

TDV Genel Müdürü Palakoğlu, Ramazan ayında TDV olarak yaptıkları faaliyetler hakkında açıklama yaptı. Ramazan programları kapsamında dünyanın 68 ülke ve 400 farklı bölgesinde yardım dağıtımı ve iyilik sofrası kurduklarını kaydeden Palakoğlu, "Yurtiçinde ihtiyaç sahipleri ve sığınmacı aileler için alışveriş yardım kartları ve gıda paketleri dağıttık" diye konuştu.

Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yardım kartları hakkında da bilgi veren Palakoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Ramazan ayı boyunca vakıf genel merkezi ile 76 il ve 427 ilçe şubesi olmak üzere toplam 503 şubemiz aracılığıyla, ihtiyaç sahibi vatandaşlar ve sığınmacı aileler için her biri 25 TL tutarında toplam 57 bin 330 adet alışveriş yardım kartı dağıttık. Yurt içinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 33 bin 835 adet, sığınmacı ailelere 10 bin 565 adet olmak üzere 1 milyon 110 bin TL tutarında toplam 44 bin 400 adet alışveriş yardım kartı dağıtıldı. Ayrıca 145 şubemiz de kendi imkanlarıyla 323 bin 250 TL tutarında 12 bin 930 adet alışveriş yardım kartı temin ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Yurt içinde 1 milyon 433 bin 250 TL tutarındaki toplam 57 bin 330 adet alışveriş kartının dağıtımı yapıldı."

İyilik sofralarını Türkiye ve dünyada kurduklarını söyleyen Palakoğlu, "Kocatepe Camii avlusunda kurulan iyilik sofrasında her gün 2 bin 500 kişi iftar yaptı. Yurt içinde Genel Merkez başta olmak üzere tüm il ve ilçe şubelerimiz tarafından kurulan iyilik sofralarında yüzbinlerce kişiye iftar verdik" ifadelerini kullandı.

HEDEF 1 MİLYON KUR'AN-KERİM

"Hediyem Kuran Olsun" kampanyasına ilişkin de bilgi veren Palakoğlu, bu proje ile hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen Kur'an-ı Kerimleri, Türkiye'de ve yurt dışında Kur'an-ı Kerim bulunmayan yerlere, ihtiyaç duyan ancak satın alma gücü olmayan kişi ve kurumlara ulaştırdıklarını dile getirdi.

Kampanya kapsamında 1 milyon Kur'an-ı Kerim ve mealini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflediklerini açıklayan Palakoğlu, yurt dışına İngilizce, Rusça, İspanyolca, Fransızca dillerinde meal göndereceklerini söyledi.

TDV Genel Müdürü Palakoğlu "www.hediyemkuranolsun.com" adresinden kampanyaya ilişkin detaylı bilgilere ulaşılabileceği belirterek, "Tüm GSM operatörlerinden 4333 No'lu SMS numarasına 12 TL, online bağış yöntemleriyle yurt içinde 8 TL, yurt dışında ise kargo bedeliyle birlikte 12 TL tutarında bağış ile Kur'anlarımız ilk etapta Balkanlar ve Orta Asya'da 18 ülkeye ulaştırılacak" dedi.

Diyanet elini tüm dünyaya uzattı