Diyarbakır Emniyeti, 9 Mayıs'ta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın evine yapılan baskınla ilgili açılan soruşturmada şube müdürlerinin dosyadan çıkarılarak terfi ettirildiği iddialarını yalanladı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Demirtaş'ın evine baskın dosyası yeniden emniyette" başlığıyla yayımlanan haberlerde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın evine polisin gitmesi konulu disiplin dosyasının valilikçe iade edilmesi iddialarına ilişkin açıklama yapılmasının uygun görüldüğü belirtildi. Haberin geneli ve yer verilen bir takım iddiaların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Soruşturma dosyaları gizli olmakla birlikte, sadece açığa alınan polis memurunun suçlandığı ve şube müdürlerinin dosyadan çıkarılarak terfi ettirildiği gibi iddiaların kamuoyu nezdinde olumsuz algı çalışması olduğu değerlendirilmektedir. Ulusal basında da yer alan 2015 yılı Emniyet teşkilatı rütbe terfi işlemlerinin henüz tamamlanmadığı bilindiği halde, haberde bu şekilde yer verilmesinden malum medya organlarınca Müdürlüğümüzü hedef alan kasıtlı ve sistematik algı çalışmalarından birinin daha hayata geçirildiği görülmektedir. Haberde yer alan soruşturma dosyasının işlemleri, içinde polis yetkililerinin de bulunduğu Diyarbakır Valiliği İl Polis Disiplin Kurulunda devam etmektedir."