AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Diyarbakır'da halka hitap edeceğini, mitingin İstasyon Meydanında olacağını açıkladı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığınca, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır programı ve IŞİD operasyonlarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Parti binasındaki toplantıya, İl Başkanı Muhammed Dara Akar'ın yanı sıra milletvekili adayları Ebubekir Bal, Abdullah Atik, Netice Arslan, Alaattin Parlak, Mehmet Fatih Kayhan ve Neşet Özden ile vatandaşlar katıldı. Akar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kenti ziyareti ile ilgili bilgi verdi. Başbakan Davutoğlu'nun Kurban Bayramının 1. gününde Diyarbakır'ı ziyaret ettiğini hatırlatan Akar, Başbakanın yine bir bayram günü olan 29 Ekim'de saat 14.00'de İstasyon meydanında halkla buluşacağını söyledi.

"BAŞBAKANIN ZİYARETİ AYNI ZAMANDA MORAL ZİYARETİ OLACAKTIR"

Başbakan Davutoğlu'nun önemli ve kutsal günlerde Diyarbakır'da olmayı önemsediğini kaydeden Akar, şöyle konuştu: "Bu müjdeyi siz basın mensubu arkadaşlarımızla paylaşmak istedik. Başbakanımız, genel başkanımız, 29 Ekim Perşembe günü saat 14.00'de İstasyon meydanında Diyarbakır halkı ile beraber olacak. Özellikle Başbakanımız bir bayram gününde Diyarbakır'da olmayı seçti. Biliyorsunuz, Başbakanımız Kurban Bayramının 1. gününde Diyarbakır'daydı. Şimdi yine güzel bir bayram gününde 29 Ekim tarihinde inşallah Başbakanımız yine Diyarbakır'da olacak."

Başbakanın önemli günler ve kutsal günlerde Diyarbakır'da olmayı önemseyen bir siyasi lider olduğunu anlatan Akar, şunları söyledi:

"Defalarca bu süreç içerisinde seçim mitinglerinde birçok yerde Diyarbakır halkından bahsetti, Diyarbakır halkına selam yollardı ve bir an önce Diyarbakır'a gelmek istediklerini söyledi. Bu vesile ilgili değerli Diyarbakır halkını 29 Ekim Perşembe günü saat 14.00'de Başbakanımızla buluşmaya davet etmek istedik."

"SIKINTILARI BAŞBAKANIMIZLA PAYLAŞIYORUZ"

Diyarbakır'ın son dönemlerde sıkıntılı günler yaşadığını dile getiren Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sahadaki çalışmalarımızda, ilçe ziyaretlerimizde halkımızın dile getirdiği sıkıntıları Başbakanımıza aktarıyoruz. Son zamanlarda bir iki telefon görüşmem oldu. Diyarbakır'da Silvan olayları olduğunda, Sur ilçesinde olaylar olduğunda Başbakanımız beni arayıp bilgi istedi. Bende o sıcak günlerde, Diyarbakır'ın problem yaşanan bütün yerlerine gittim yanımda bütün adaylarla beraber Silvan'da da Suriçi'nde de Lice'de de Kulp'ta da birçok yerde insanlarımızla bir araya gelme fırsatı bulduk. Sıcağı sıcağına bu sorunları başbakanımıza ilettik. Bu hassasiyetinden ötürü Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Hakikaten Diyarbakır'da bu problemli, sıkıntılı günlerin bir an önce biteceğini ümit ediyoruz."

Başbakanın Diyarbakır'a ziyaretinin yeni bir ümidin meşalesini yakacağını anlatan Akar, "Aynı zamanda bir moral ziyareti olacaktır. Biz yaklaşık bir ay önce seçim beyannamemizi ve programlarımızı orada deklare ettik. Birçok reform gerçekleşti ama hala, eksiklerimiz var. Diyarbakır insanı bölge insanı da daha iyi sağlık koşullarında yaşamak ve desteği almak hakkına sahiptir" dedi.

"YASA DIŞI ÖRGÜTLERE YÖNELİK OPERASYONLAR DEVAM EDECEKTİR"

Terör örgütü IŞİD'e yönelik dün gerçekleştirilen operasyon ile ilgili konuşan Akar, şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti hükümeti çok güçlü bir iradeye sahiptir. Hiç kimse hukuk dışı yasa dışı faaliyette bulunan kim olursa olsun bunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Bundan sonraki süreçte sadece Diyarbakır'da değil Türkiye'de yasa dışı örgütlere ilişkin bu operasyonlar devam edecektir. Türkiye bir demokrasi ülkesidir. Türkiye bir hukuk ülkesidir. Bu tür operasyonların her zaman risk içerdiğini bilmek durumundayız. Yetkililerden aldığım izlenim, bir güvenlik zafiyetinin olmadığı yönünde bende buna inanıyorum."