Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde çalışan bazı polisler, yoğun iş mesaisine sosyal medyada tepki göstererek, "Diyarbakır Çevik Kuvvet artık patlama noktasında. Polisin istirahatini sağlayın, yeter artık" ifadelerini kullandı.

Yoğun geçen seçim maratonu, güvenlik önlemlerinin had safhada olduğu özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki polisleri çileden çıkardı. Sosyal medya organı Facebook'taki "Polis Kürsüsü" sayfasına tepkilerini aktaran polisler, fazla mesaiden ve dinlenememekten yakındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler, personelin alev topu gibi olduğunu belirterek "Polisin istirahatini sağlayın, artık yeter" ifadesiyle tepkilerini dile getirdi. Seçim günü Hani, Dicle, Lice, Kocaköy, Bismil, Silvan ilçelerine gönderilip gece saat 00.00'a kadar hükümet konaklarında seçim sonuçlarını beklediklerini anlatan polisler, sonra da HDP'nin barajı aşmasını silahlarla kutlayan partililer nedeniyle karakollarda nöbet tuttuklarını ifade etti. Uykusuz geçen gecenin ardından saat 11.00'de Diyarbakır merkeze dönmek için yola çıktıklarını ancak Nevruz Parkı'nda seçim kutlamaları olması nedeniyle tekrar geri çağrıldıkları bildiren polisler, sosyal medyada şu ifadeleri kullandı:

"DİYARBAKIR ÇEVİK PATLAMA NOKTASINDA"

"Allahınızdan korkun artık. Diyarbakır Çevik artık patlama noktasında. Bir patlarsa ne sizler zaptedebilirsiniz ne de Diyarbakır zaptedebilir. Haberiniz olsun."

Öte yandan, sayfada yer alan paylaşımların diğer illerde de genelde fazla mesaiye tepki üzerine olması dikkat çekti.