PKK'lı teröristlerin Diyarbakır ile Siirt'te dün ve bugün gerçekleştirdiği saldırılar sonucu 12 asker şehit oldu.

DİYARBAKIR'DA 4 ŞEHİT

Diyarbakır'ın Lice-Hani-Kocaköy ilçeleri kırsalında dün çıkan çatışmada ağır yaralı olarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Jandarma Teğmen Hubeyib Turan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, Lice-Hani-Kocaköy ilçeleri kırsalında bir grup terörist ile güvenlik kuvvetleri arasında çatışma çıkmış, çatışmada 1'i ağır 4 asker yaralanmıştı. Olayın ardından ağır yaralı olan uzman çavuş Muhammet Tufan şehit olmuştu. Dün akşam saatlerinde devam eden çatışmalarda uzman çavuş Latif Adıgüzel ile astsubay Metin Aydemir şehit olmuştu.

Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi tıp Fakültesi'nde tedavileri devam eden 3 askerden Tokat nüfusuna kayıtlı jandarma teğmen Hubeyib Turan'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu bildirdi. Öte yandan Lice'de çıkan çatışmalarda 21 teröristin öldürüldüğü belirtildi.

ASKERİ ARACA SALDIRI: 8 ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığı, Siirt'te 8 askerin şehit olduğunu açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından daha önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda kahraman 8 personelimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.