Diyarbakır'da son günlerde yaşanan olaylara karıştıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünce, kentte son günlerde yaşanan olaylara karıştıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Feritköşk Mahallesi'nde saat 04.00'de başlatılan operasyonda, polis 70'in üzerinde zırhlı araçla, mahalleyi abluka altına alarak, giriş çıkışları kapattı. Operasyona havadan bir helikopter de destek verdi. Belirlenen evlere giren polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Ancak bir evde henüz ismi öğrenilemeyen bir şahıs polise karşı direndi. Bunun üzerine polis, şahsı bacağından vurarak, gözaltına aldı. Şahıs, polis nezaretinde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Operasyon, saat 06.30'da sona erdi.

Öte yandan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan operasyonlar kapsamında örgüte adam kaçırdığı tespit edilen 3 kişinin takibe alınarak düzenlenen bir baskında yakalandığı da kaydedildi.