Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Talaytepe mevkiinde, belediyenin hazine arazisine ağaç dikeceğini öğrenen köylüler, iş makinelerinin çalışmasını engelledi. Olay yerinde bulunan zabıta ekiplerinin yetersiz kalması sonucu devreye Diyarbakır polisi girdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce Kayapınar ilçesine bağlı Talaytepe köyü yakınlarında yapımına başlanan Kent Ormanı projesi kapsamında boş arazilere ağaç dikmek için çalışma başlatıldı. Evlerinin yakınında bulunan ve kendilerine ait olmayan araziye tahıl ürünleri ekmeyi amaçlayan Talaytepe köyü sakinleri ise karşılarında gördükleri kepçelere müdahale ederek, çalışmalarını engelledi. Bunun üzerine olay yerine zabıta ekipleri çağrıldı. Zabıta ekiplerinin yetersiz kalması üzerine polisten yardım istendi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi, TOMA ve zırhlı araçlar ile olası bir müdahaleye karşı ambulans sevk edildi. Polisleri gören Talaytepe köyü sakinlerinin geri çekilmesi sonucu iş makineleri çalışmalarına tekrar başladı.

Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı alanda polis, zabıta ekipleriyle birlikte herhangi bir olayın yaşanmaması için beklemeye devam ediyor.

Diyarbakır’da polis zabıta işbirliği

Diyarbakır’da polis zabıta işbirliği

Diyarbakır’da polis zabıta işbirliği

Diyarbakır’da polis zabıta işbirliği