Diyarbakır'da kimliği belirsiz kişiler, karakolda nöbet tutan polis ekiplerine el yapımı patlayıcı madde ile saldırdı. Olayda 1 polis memuru yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay, merkeze bağlı Kayapınar ilçesi Huzur Polis Merkezi'nde meydana geldi. Yüzleri maskeli gruplar caddeye gelerek ateş yaktı. Polis merkezinin 200 metre gerisinde yolu trafiğe kapatan göstericilere polis ekipleri müdahale etti. Zırhlı araçların müdahalesi ile ara sokaklara kaçan göstericiler tekrar toplandı. Grup, ara sokaklardan gelerek, 200 metre ileride bulunan Huzur Polis Merkezi'ni izlemeye başladı. Gruptaki bazı şahıslar hazırladıkları el yapımı patlayıcı maddeleri polis merkezi önünde duran polislere attı. Büyük bir gürültü ile patlayan maddeler polis merkezinin önünde duran bir polis memuruna isabet etti. Kanlar içerisinde yere yığılan polis ekibi için meslektaşları havaya ateş açtı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Yaralı polis memuru bölgeye gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

BÖLGEDE HAVADAN VE KARADAN OPERASYON BAŞLADI

Olayın yaşandığı polis merkezine gelen ekipler, çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Olay yeri inceleme ekipleri şerit çekerek yolu trafiğe kapattı. Çok sayıda polisin sevk edildiği bölgede özel harekat timlerinin desteğiyle sokak aralarına girildi. Didik didik aranan sokaklarda zırhlı araçlar da eşlik etti. Bölgede yaşanan olay sonrası polis helikopteri de havadan ekiplere bilgi verdi. Bölgede geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Bölgede gerginlik sürerken, polis ekipleri saldırganları yakalamak için operasyon başlattı.