Diyarbakır'da belediye otobüslerinde bomba taşındığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, dün art arda giden 5 otobüsü durdurarak, inceleme yaptı. İhbar asılsız çıktı.

Edinilen bilgilere göre, 155 hattına, Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait şehiriçi toplu taşıma araçlarında bomba taşındığına ilişkin bir ihbar düştü. Dün yapılan ihbar üzerine polis, harekete geçti. Kentin dört bir yanında otobüsleri incelemeye alan polis, merkez Yenişehir ilçesi Fiskaya Mahallesi'nde hareket halinde olan 5 otobüsten şüphelendi. Bunun üzerine otobüsleri durduran polis, yolcuları güvenli bir şekilde indirerek, araçlarda incelemelerde bulundu. Bomba imha uzmanları ve dedektör köpekler eşliğinde yapılan incelemelerde, ihbar asılsız çıktı. Ancak incelemeler sırasında otobüs şoförlerinin olay yerinden ayrılması nedeniyle, araçlar yoldan kaldırılamadı. Şoförlere ulaşmayan çalışan polis, belediyeyi arayarak, durum hakkında bilgi verdi. Ancak belediye güvenlik gerekçesiyle araçları almaları için personel göndermedi. Bu yüzden yol trafiğe kapanırken, araçların göstericilerin eline geçmemesi için güvenlik tedbiri alan polis, araçların alınmasını bekliyor.

İHA'nın ulaştığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, güvenlik gerekçesiyle araçlarını almadıklarını kaydetti.