Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin açtığı hendekleri kapatmak için operasyon yapan polise roketli saldırı yapıldı. Saldırıda iki özel harekat polisi şehit olurken, 3 polis yaralandı. Sabah saatlerinde başlayan operasyona katılan ekipler, ara sokaklara kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için ilçeyi ablukaya alırken, Diyarbakır valiliği ilçede sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Hasırlı mahallesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'lı teröristlerin kazdığı hendekleri kapatmak için çok sayıda polis bölgeye şafak operasyonu düzenledi. Operasyonda Hasırlı mahallesindeki Kurşunlu Camisi civarında bekleyen polise roketli saldırı yapılmasıyla çatışma yaşanırken, saldırıda 2 özel harekat polisi şehit oldu, 3 polis yaralandı. Şehit ve yaralı polisler bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Saldırıya uğrayan polis zırhlı aracı bölgeye gelen çekicilerle emniyet müdürlüğüne götürüldü.

VALİLİK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN ETTİ

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde sabah düzenlenen operasyonun ardından çıkan çatışma ile birlikte sokağa çıkma yasağı ilan etti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

SİLAH VE BOMBA SESLERİ YÜKSELİYOR

Şafak operasyonunun başlatıldığı Sur ilçesinde bu saatlerde çatışmalar yoğunluk kazandı. Teröristlerin saklandığı bölgeleri ablukaya alan güvenlik kuvvetleri ile PKK'lılar arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Sur ilçesi ara sokaklarından silah ve bomba sesleri yükseliyor.

Öte yandan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne ait helikopter teröristleri havadan takibe alarak operasyona katılan ekipleri yönlendiriyor.