Diyarbakır'da aniden alev alan bir otomobil çevre yolunda yanarak küle döndü, İçerisinde bulunan kişi veya kişiler ise yanan otomobili bırakıp kaçtı.

Edinilen bilgilere göre olay, gece saat 00.20 sularında Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Çarıklı mevkiinde meydana geldi.

Mardin istikametinden Diyarbakır istikametine giden 21 KE 754 plakalı ticari kasa otomobil, seyir halindeyken Çarıklı mevkinde bir anda alevler içerisinde kalarak yolun ortasında aniden durdu. Bu sırada otomobilde bulunan kişi veya kişiler ise yanan otomobilin önünde duran başka bir otomobile binerek kaçtı.Yanan otomobil alev topuna dönerken çevrede bulunan vatandaşlar durumu 110 itfaiye ve 155 polis ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri alev topuna dönen otomobile müdahalede bulunarak yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Yangın sonrası otomobil kullanılamaz hale geldi. Polis ekiplerinin otomobilde yaptığı incelemenin ardından hurdaya dönen otomobil çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı.

Çevrede bulunan vatandaşlar 4 kişinin araçtan indiğini ve önlerinde duran başka bir otomobile binerek uzaklaştıktan sonra otomobilin alev aldığını ileri sürdüler. Polis ekipleri görgü tanıklarının ifade ettiği 4 şüpheli şahsın yakalanması için soruşturma başlatırken otomobili neden yakarak yolun ortasına bırakıp kaçtıklarını araştırıyor.