Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, 6 aylık raporunu bugün Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’e sundu.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Emine Dizdarlı, Siber’i ziyarette yaptığı konuşmada, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Yasası’nın 16/1 maddesi uyarınca her 6 ayda bir rapor hazırlanması gerektiğini belirtti. Dizdarlı, Cumhuriyet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakan’a sunulması öngörülen bu raporu ilk olarak Cumhuriyet Meclisi’ne sunduğunu söyledi.

Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, raporun, Temmuz- Aralık 2015 tarihlerini kapsamakla birlikte kendisinin Kasım 2015 göreve başlaması nedeniyle askıda olan dosyaları da içerdiğini kaydetti.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, raporu sunan Dizdarlı’ya teşekkür ederek denetim mekanizmasının etkin çalışmasının önemine dikkat çekti.

Siber, her kurumun görevini gerektiği şekilde yapması halinde toplum olarak daha iyi bir konumda olacaklarını söyledi.

Sibel Siber “Bugün şikayetçi olduğumuz bir çok konunun kaynağının aslında bir takım kendimizin düzeltmesi gereken eksiklikler olduğunu, bu eksikliklerimizi düzeltmemiz halinde yasama, yürütme ve yargının etkin çalışması ve etkin denetimle daha iyi ve daha güzel yakalanabilecek” dedi.

Bütün amacın ülkede yüzleri gülen, kendini güven içerisinde hisseden ve hak - adalet ilkesine inanmış insanların çoğalması olduğunu belirten Siber, “Eğer hak ve adalet duygusuna inanılmıyorsa ve ‘yapanın yanına kalır’ düşüncesi hakimse toplum mutsuz, güvensiz olur ve adalet duygusu erozyona uğrar” şeklinde devam etti.

Meclis Başkanı Siber, etkin görevlerde olanların asli görevlerinin başında, topluma tüm bu endişelerinden uzak bir ülke ve gelecek sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.