Abbas Elmas

Lefkoşa Muhtarlar Birliği Başkanı Derviş Dizliklioğlu, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün verdiği sözleri tutmaya çağırdı. Hüseyin Özgürgün’ün bir önceki hükümet döneminde işlerine son verilen 86 kişiyle ilgili hükümete geldiklerinde yeniden işe alacağı yönünde sözler verdiğini ifade eden Dizliklioğlu, Özgürgün’ün kurultayı boş verip, öncelikle verdiği sözleri tutması gerektiğini söyledi.

"Özgürgün sözünü tutsun"

Bir önceki hükümet tarafından işlerine son verilen 86 kişi arasında damadının da olduğunu kaydeden Dizliklioğlu,  Özgürgün’ün verdiği sözleri tutmasını beklediğini kaydetti.  Dizliklioğlu,  çocuklarının yeniden işlerine dönmesini talep etti.

"Kurultaylar toplum yararına değil"

Kurultayların geçmişte de yaşandığını ve bu gibi kurultayların halkın yararına değil, zararına olduğunu ifade eden Derviş Dizliklioğlu, geçen kurultay döneminde ülkenin başbakanının mahkeme koridorlarında süründüğünü belirterek, yaşanan manzara karşısında bir vatandaş olarak utanç duyduğunu söyledi.

“Reform adına bir şey yok”

UBP’de şu anda genel başkanlık için 7 aday bulunduğuna dikkat çeken Dizliklioğlu, yaşanan bu süreçte tarımcının, hayvancının, narenciyecinin, eğitimin ve sağlık alanlarında hizmet beklendiğini belirterek, reform hükümeti olarak iktidara gelen CTP-UBP hükümetinden reform adına bir şey göremediğini kaydetti.

"Su birikintilerini bile çözemediler"

Ülkede bütün kesimlerin sıkıntı içinde olduğunu ifade eden Dizliklioğl, 30 dakikalık yağış  sonrasında ülkenin yine savaş alanına döndüğüne dikkat çekerek, devletin  su biriken 500 metre karelik bir  alanın sorununu bile  halledememesini eleştirdi ve “Bir de AB isterler. Biz bu şekilde AB’ye girersek utanacağız ve sokağa çıkamayacağız” dedi.

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi