Çözümün “köle pazarı” olarak nitelendirdiği gece kulüplerinin denetlenmesi  değil, tümünün de derhal kapatılması olduğunu ifade eden DKB, “Bu yönde egemenler üzerinde ciddi bir toplumsal baskı oluşturmak için ve ülkemizin uyuşturucu, kadın ticareti ve kumarla kirleten mafyalardan arınması için birlik olalım. Mafyalarla kol kola işbirlikçilik yapan hükümetleri teşhir ederek bu çürümüş düzenin yıkılması için omuz verelim” ifadelerini kullandı.

Devrimci Komünist Birlik Sözcüsü Yusuf Alkım tarafından yapılan yazılı açıklamada, “resmi basının” Siham Benchargui’nin yaralandığından ve sonrasında hayatını kaybettiğinden bahsederken onu yalnızca dansçı veya konsomatris olarak tanıttığı, ancak ismini  vermekten çekindiği öne sürüldü ve  bir diğer çalışanın  mekanda garsonluk yapmasından dolayı bütün bilgilerinin resmi yayın organlarında paylaşıldığı kaydedildi.

Hükümetler, mekan sahipleri ve tehdit altında habercilik yapmaya çalıştığını iddia ettiği gazetelerin  gerçekleri söyleyebilecek durumda olmadığını öne süren Alkım, “Gerçekte ise 26 yaşındaki Fas uyruklu Siham Benchargui konsomatris değil; pasaportları alınarak adeta köle gibi bir muamele görerek cinsel sömürüye zorlanan kadınlardan yalnızca bir tanesidir” ifadesini kullandı ve şöyle devam etti:

“Hepimiz adı "Gece Kulübü" olan mekanlarda bulunan kadınların, hangi amaçla orada çalıştırıldıklarını ve hangi şartlarda orada bulunmaya zorlandıklarını biliyoruz. Dahası, yıllardır gelen bütün istisnasız hükümetlerin bu mekanlardan ciddi vergiler toplandıklarını da biliyoruz.

Aynı hükümetlerin, bedenleri satılan kadınların bu durumuna, onları orada olmaya zorlayan mafyalara ve çürümüş düzene nasıl göz yumduğunu da biliyoruz. Bu düzen içerisinde uyuşturucu, kara para, seks köleliği gibi unsurların gizlendiği gece kulüpleri, hala tüm ihtişamlarını korurken, hükümetler bu mekanlardan vergi alarak işlenen tüm bu suçlara ortak olmaktadır. İnsan bedeninin bir mal gibi alınıp satılabildiği ve onlarca kurbanın verildiği bu kokuşmuş düzende, polis-devlet işbirliği ile çirkef yuvası haline gelen bu tip yerler korunmakta ve mantar gibi çoğalmaktadır.”