Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şükrü Tüzmen, Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Biyomühendislik Anabilimdalı öğretim üyeleri tarafından Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi, Isparta’da düzenlenen “Genetik Hastalıkların Teşhis ve Tedavisinde Moleküler Yöntemler ve Mühendislik Uygulamaları” isimli çalıştayda DAÜ’yü temsil etti.

Doç. Dr. Tüzmen, “Genetik Hastalıkların Teşhis ve Tedavisinde Moleküler Yöntemler: Beta Talasemi”, ve “Gen Susturulması” konu başlıklarında davetli konuşmacı olarak iki ayrı sunum gerçekleştirdi. Söz konusu çalıştayda gelişmiş moleküler yöntemler ile yapılan genetik hastalık araştırmaları, mühendislik uygulamaları kapsamındaki ölçümlerin değerlendirilmesi, ve yorumlanması gibi konular görüşüldü.  Yeniliklerin, mesleki ve bilimsel açıdan son gelişmelerin konuşularak, sonuçlar üzerinde tartışmaların yapıldığı çalıştay, konularında uzman bilim insanlarının bir araya geldiği önemli bir platform oluşturdu. Genetik çalışmalar alanında yaşanan güncel gelişmelerin paylaşıldığı bilimsel şölen en verimli şekilde gerçekleştirildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Programı’nın tanıtımını da yapan Doç. Dr. Tüzmen, Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Biyomühendislik Anabilimdalı öğretim üyeleri ile ortak çalışmaların sürdürülebilirliği kapsamında kolaboratif çalışmalar üzerine fikir alış verişinde bulundu.