Doğa Okulları'nın yüzde 100 hissesinin Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu'na devrine ilişkin nihai satış anlaşması bugün imzalandı.

Doğa Okulları açıklamasına göre, satış işlemi, Metal Yapı Konut ile Doğa Okulları Kurucusu Fethi Şimşek ve Turkven tarafından danışmanlık verilen yabancı yatırımcılar arasındaki anlaşmanın imzalanmasıyla sonuçlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fethi Şimşek, "Kurup yıllardır itinayla büyüttüğümüz okulumuzu bu kıymetli ve hayırsever iş adamına devretmek bize gurur veriyor. Doğa Okulları, yıllardır başarıyla taşıdığı liderlik bayrağını, Türkiye'nin en büyük gayrimenkul şirketlerinden Metal Yapı Konut'un kurucusu ve sahibi olan Ömer Saçaklıoğlu ile daha yükseklere taşımayı hedeflemektedir." ifadelerini kullandı.

Turkven yetkilileri tarafından da Doğa Okulları'nın yeni sahibiyle çok büyük başarılara imza atacağı belirtilerek, "2000 yılından bu yana Türkiye'ye 5 milyar dolar mertebesinde yatırım getirdiğimiz için gururluyuz ve 2017 sonuna kadar 1 milyar dolarlık yatırımı daha ülkemize çekme hedefimiz var." açıklaması yapıldı.