Hamileliğinin 5’inci ayında kanser teşhisi konan Nurcan Yürek, hem bebeği aldırmadı hem düşmesin diye kemoterapi görmedi. Ve mucize gerçekleşti. Minik kız sağlıklı doğdu, genç annede kanser gelişimi durdu.

Adapazarı'nda  yaşayan 2 çocuk annesi 34 yaşındaki Nurcan Yürek, geçen yıl 3'üncü çocuğuna 5 aylık hamile iken, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kendisine 'meme kanseri' teşhisi konuldu.Teşhis üzerine karnındaki bebek için endişelenen genç anne, doktorlara, 'Bebeğim ne olacak?' diye sordu. Doktorlar, 'Biz almazsak, kemoterapi tedavisi nedeniyle düşecek' yanıtı verdi. Bu yanıt üzerine, kansere karşı acil tedavi görmesi gerekmesine rağmen bebeğini aldırmayan Yürek, hem bebeğini doğuracağını hem hastalıkla mücadele edeceğini söyledi.

AĞRIM ÇOKTU AMA...

Ve genç anne için mucize, hamileliğinin 7'nci ayında gerçekleşti. Kız bebek, sezaryenle sağlıklı bir şekilde alındı. 1 kilo 600 gram dünyaya gelen ve 'Zeynep Esma' adı verilen bebek 15 gün kuvözde kaldı ve yaşama tutundu.Bebeğinin sağlığının çok iyi olduğunu duyan anne büyük sevinç yaşadı. Nurcan Yürek, 2 ay çok ağrı çektiği halde bebeği için tek bir ilaç kullanmadığını vurgulayarak, “Bana hiç umut vermiyorlardı 4'üncü evrede olduğum için. Şu anda tümörler uyutuldu. Şu anda iyiye gidiyorum” derken, doktoru Onkoloji Uzmanı Sinan Karaaslan ise şu bilgileri verdi: “Tedaviye iyi yanıt aldık. Hastalığı durdurmuş durumdayız. Moralinin yüksek olması, hayata bağlı olması tedavide olumlu sonuçlar verebilir.”

29259512.jpg