Sağlanan mutabakat doğrultusunda mazot parasının 15 Temmuz’a kadar ödeneceği, Doğrudan Gelir Desteği’nin de takvimlendirilerek ilk ödemesinin bu ay sonunda olmak üzere, geri kalanların da üzerinde çalışılarak hemen ödeneceği kaydedildi.

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek eylemin sona erdiğini açıkladı.

Arpa fiyatının satış fiyatının değişmemesinin ülke ekonomisinin gerekliliği olduğunu söyleyen Kelle, “Çiftçinin ayakta durması, üretime devam edebilmesi adına bu durumun iyileştirilmesi kaçınılmazdır” diye konuştu.

“TARIMDA REFORMA İHTİYAÇ VAR”

Kelle, tarımda reforma ihtiyaç duyuluğunu ifade etti. Sürdürülebilir tarım politikasının “olmazsa olmaz olduğunu” belirten Kelle, desteklerin de yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kelle, “Bize ait kurumların biz üreticilere teslim edilmesi, bu kurumların sürdürülebilir noktaya getirilmesi ve üreticinin de elini taşın altına koyması gerekiyor. Esas taleplerimizden biri de buydu” dedi.

“ARPA FİYATI YENİDEN MÜZAKERE EDİLECEK”

Arpa fiyatının yeni hükümetle yeniden müzakere edileceğini söyleyen Kelle, bu müzakere sonucunda yeniden irade ortaya koyacaklarını ifade etti.

Kelle, “Biz iyi niyetimizi gösteriyor ve müzakere sonucunda eylemi sonlandırıyoruz. Biz geldiğimiz gibi gitmesini bildiğimiz gibi, gittiğimiz gibi geri gelmesini de biliriz” dedi.