Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) geçtiğimiz yıl ilk kez kutlanan Dünya Koro Müziği Günü, bu yıl da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen konser ile kutlandı. 7 Aralık 2015 tarihinde, saat 20:00’de gerçekleştirilen konserde dünya koro edebiyatı yanında, Türk ve Kıbrıs çoksesli halk türküleri Erkan Dağlı, Rana Uluçay ve Macchew Okogea yönetiminde seslendirildi.

DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Nilay Hasipoğlu, söz konusu etkinliğin hem DAÜ hem de Gazimağusa şehrine koro kültürünü yayması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Şarkı söyleme kültürünün kuşaklar arasında bir bağ kurduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Hasipoğlu, ayrıca ortak şarkı söyleme kültürleri oluşturmayı amaçladığını kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Hasipoğlu’nun ardından konuşan DAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, Dünya Koro Müziği Günü’nün önemine değinerek DAÜ’de koro müziğinin kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Osam, katılımcı tüm korolara ve konuklara hoşgeldiniz diyerek geceye katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Söz konusu gecede DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Korosu yanında, Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Otello Çoksesli Korosu, DAÜ – SEM Ada Işığı Çocuk Korosu ve EMU Classical Choir (DAÜ Klasik Koro) çeşitli eserler seslendirdi. Geceye DAÜ Mali İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, bazı dekanlar ve akademisyenler de katılırken, Gazimağusa halkından da yoğun bir katılım oldu. 

8 Aralık tarihi, IFCM (International Federation for Choral Music), ACDA (American Choral Directors Association) ve UNESCO tarafından Dünya Koro Müziği Günü olarak ilan edilmiştir. Koro Müziği Günü, dünyanın birçok yerinde konserlerle kutlanmaktadır.