Doğu Akdeniz Üniversitesi Basın Bildirisi Bir süreden beri Doğu Akdeniz Üniversitesi Yönetimine görsel ve yazılı basında "Alışveriş Merkezi ve Eğlence Merkezi" ihale ve sözleşmesi ile ilgili olarak haksız yere saldırılarda bulunulmaktadır.

Bilineceği üzere bir önceki DAÜ yönetimi tarafından 2010 yılında başlatılan ve günümüze olumsuzluklarla taşınan "Alışveriş Merkezi ve Eğlence Merkezi" yapımı ile ilgili ihale ve sözleşme çalışmasının bugünkü DAÜ yönetimi ile ilgisi bulunmamaktadır. Ancak bugünkü DAÜ yönetimi devamlılık ilkesi bağlamından hareketle, 18.12.2012 tarihinde DAÜ eski yönetimi tarafından imzalanan ve DAÜ'nün çıkarlarına zarar verme noktasında bulunan sözleşmenin fesih, iş süreci ve benzeri maddeler çerçevesinde Üniversite'nin haklarını koruyan iyileştirmeler yanında kamu vicdanını da rahatlatmak amacı ile yapılan hukuki çalışmaların, bir takım kişiler ve bazı basın mensupları tarafından kasten çarpıtıldığını esefle izlemekteyiz.

Söz konusu haberlerin gerçekleri yansıtmadığını ve bugünkü DAÜ Yönetiminin KKTC'nin gözbebeği olan DAÜ'nün maddi ve manevi çıkarlarına zarar verilmesine hiçbir şekilde izin vermeyeceğini saygıdeğer halkımıza duyururuz. Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü