Doğuş Derya, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giderek, hakaret, sövme, şiddet kullanma yönünde tehdit içeren ifadeler kullandıkları gerekçesiyle Bertan Zaroğlu, Latif Akça, Kenan Akın, Rıfat Yıldız, Ali Tekin, Abdulkadir Tapınç, Aydınlı Tayfun ve Kemal Özkan Çakırgöz hakkında ifade verdi.

Doğuş Derya’nın avukatlarından Mehmet Ekin Vaiz, konuyla ilgili BRT’nin sorularını yanıtladı. Mehmet Ekin Vaiz şu ifadeleri kullandı: “ Doğuş Derya bugün itibariyle sosyal medya üzerinden kendisi aleyhine hakaret ve tehdit içerikli yayınlar yapan kişiler aleyhinde suç duyurusunda bulunmuştur. Sürecin devamında savcılığın ilgili şahıslar aleyhine dosyalayacağı ceza davası gelecektir. Buna ek olarak Doğuş Derya tarafından söz konusu şahıslar aleyhine tazminat davaları da açılacaktır.

Bu meselede önemli olan husus, ifade özgürlüğü anayasal güvence altına alınmış bir milletvekilinin meclis kürsüsünde ifade ettiği görüşleri dolayısıyla bu kadar açıktan ve alenen tehdit edilmesi ve hakarete maruz kalmasıdır. Kamusal alanda bu kadar pervasızca davranışların sergilenebiliyor olması, herhangi bir hukuk devletinde söz konusu olamaz, kabul edilemez. Yürütülecek olan hukuki mücadele bu bakımdan da önem arz etmektedir. Davalar neticesinde çıkacak olan sonuç, bundan sonra insanlara bu şekilde vahşice saldırmak niyetinde olanlar için de caydırıcı olmalıdır.