Hasan DÜZGÜN

Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde dün cerrahi polikliniğine muayene olmak için giden hastalar tatsız bir sürprizle karşılaştı. Sabahın erken saatlerinde sıra numarası almak için polikliniğe giden hastalar öğle saatlerine kadar bekleyip muayene olamadan hastaneden ayrıldı. Sabah 05.00’te sıra numarası alan hastalar, 07.00’de kayıt yaptırıp, saat 11.00’e kadar da muayene sırası bekledi ancak saat 11.00’de numara aldıkları doktorun izinli olduğunu öğrendiler.

İbrahim Güneş sabah 06.00’da gittiği hastanede kendisine izinli doktor için verilen sıra numarasını göstererek, bu tür hataların yapılmamasını istedi

Mağdurların çoğu yaşlılar

Saatlerce beklemelerine rağmen muayene olmadan evlerine giden hastaların büyük çoğunluğunu yaşlılar oluşturdu. Mağdurlar arasında yer alan İbrahim Güneş, saatlerce boşa bekleyişini isyan dolu cümlelerle anlattı. “Eşim böbrek taşı düşürdüğü için sabahleyin saat 06.00’da hastaneye geldik. Saat 07.00’de sıra numarası aldık. Eşim hasta olmasına rağmen saatlerce koridorda ayakta bekledik. Saat 12.00’de hastane görevlisi dışarıya çıkıp bize doktorun bugün izinli olduğunu söyledi” diyen İbrahim Güneş, hiç değilse sabah hastaneye gittikleri zaman doktorun izinli olduğunun kendilerine söylenmesi gerektiğini kaydetti.

Memur hatası

Poliklinik yetkilileri, vatandaşın şikayetine neden olan durumu doğrularken, sorunun tamamen oradaki memurun hatasından kaynaklandığını ifade etti. Muayene sırası veren memurun bir dalgınlık sonucu izinli olan doktor için numara verdiğini ifade eden yetkili, “Bu tamamen bir memur hatası. Biz gereğini yapacağız. Şikayetçi olan vatandaşımız haklıdır” dedi.