Samsun'da hastane içinde doktoru öldüren şahsa cinayetten ağırlaştırılmış hapis cezası, ruhsatsız silahtan 2 yıl hapis ve 2 bin lira da adli para cezası verildi.

Türkiye'yi sarsan cinayet 29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde meydana geldi. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun (56), hastane içinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olaydan kısa bir süre sonra Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yakalanan, evli ve 2 çocuk babası katil İsmail Koyun (30), çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi, oradan da Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi'nde nakledildi.

İsmail Koyun hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 81/1 maddesi gereği "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Söz konusu davanın ilk duruşma Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye başlandı.

Davanın ilk duruşmasında Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan İsmail Koyun, duruşmaya SEGBİS ile görüntülü olarak katılıp duruşmada ifade vermeyip kendisinin eşek arısı olduğunu ileri sürerek mahkeme heyetine, "hepinizi soracağım ve bana bir petek bal verirseniz konuşurum" gibi ifadeler kullanmıştı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ikinci duruşmasında ise İsmail Koyun, kendisini İngiliz vatandaşı olan G.R.K.'nin azmettirdiğini iddia ederek, "Ben ilaç kullanmaya başladım. İnsan olmaya çalışıyorum. Cezaevinde kendimi veya bir başkasını öldürmekten korkuyorum. Hastanede doktorlar ilaç yazıp vatandaşları ilaca alıştırıyormuş. İngiliz G.R.K., bana bunları anlattı. Polise gitmeye korktuğunu ve kendisinin öldürebileceğini söyledi. Bu işin içinde paralel örgüt varmış. Olay günü hastanede Doktor Kamil Furtun ile karşılaştım. Bana çok kötü baktı. Ben de silahımı ateşledim. Bana zarar verecek zannettim. Şu an duruşmaya gelirken bile 4-5 ilaç içtim. Bana vereceğiniz ceza umurumda değil. Tedavi olmak istiyorum" dedi.

İngiliz G.R.K. duruşmada tercüman yardımıyla tanık olarak ifade verdi ve hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. G.R.K., "2 yıldır haftada 2 kez hastanenin bahçesinde koşarak spor yapıyorum. İsmail Koyun ile birkaç kez karşılaştım. Türkçe'yi iyi bilmiyorum. Ancak, İsmail ile havadan sudan konuştuk. Kendisini azmettirmedim. Olayı olduğu hastaneye de bir kez İngilizce hocasını ziyarete gittim. Hastane hakkında olumsuz bir fikrim yok" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından İsmail Koyun'un cezai ehliyetinin tam olduğuna dair rapor verildiğini açıkladı. Savcının mütalaasının ardından İsmail Koyun'a son sözü soruldu. Koyun, cinayeti tasarlayarak işlemediğini ileri sürdü. Mahkeme heyeti toplanan deliller doğrultusunda İsmail Koyun'un Dr. Kamil Furtun'u tasarlayarak öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ruhsatsız silah suçundan da 2 yıl hapis, 2 bin lira da adli para cezasına çarptırdı.

Duruşmayı Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Adem Keskin'in yanı sıra tabip odası ve çeşitli sağlık meslek odası temsilcileri, doktorlar ve Furtun ailesi ile yakınları izledi.