Evrim Kamalı

KKTC’de faaliyet gösteren bir tüp bebek merkezinde yöneticilik ve Embriyoloji Uzmanı olarak görev yapan ve evinde uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan zanlı C.K, dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede meseleyle ilgili şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Polis Çavuşu Mehmet Bayram bulguları aktardı. Bayram, zanlı C.K’nin kalmakta olduğu apartmanın damında, 2 ayrı saksı içerisinde, 50 cm uzunluğunda 2 kök Hint keneviri bulunduğunu söyledi. Bayram ayrıca zanlının kaldığı evde yatak odası içerisinde yapılan aramada valiz içerisinde yapılan aramada 2 ayrı kavanoz içerisinde yaklaşık 10 gram ağırlığında Hint keneviri ile 5 adet de sentetik uyuşturucu içerikli hap bulunduğunu ifade etti. 

Dört ay önce ekmiş

Polis Çavuşu Mehmet Bayram ayrıca zanlının uyuşturucu kullanımında kullandığına inanılan bir adet pipo, aracında ise içerisinde sentetik uyuşturucu madde olduğuna inanılan elektronik sigara bulunduğunu belirtti. Zanlının önceki gün mahkemeye çıkarılarak hakkında 1 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde 4 kişiden ifade aldıklarını, uyuşturucu maddeleri analiz için laboratuara gönderdiklerini söyledi. Zanlının ifadesinde evde bulunan uyuşturucu madde Hint kenevirini 4 ay önce ektiği 1 kök Hint kenevirinden hasat ettiğini itiraf ettiğini kaydeden Bayram, zanlının başkalarına uyuşturucu verip vermediğini araştırdıklarını dile getirdi. Bayram, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.