2014 -2016 tarihleri arasından düzenlediği iddia edilen sahte evrakla birçok kişiyi dolandırarak 200 bin Euro temin ettiği gerekçesi ile tutuklanan Alsancak’da sakin zanlı Georgios Tsouris teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Burçin Korgan olayla ilgili bulguları aktardı. Korgan huzurda bulunan zanlı GeorgiosTsouris’in 2014 -2016 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu iddia edilen “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başlıklı bir kağıt üzerine ING Bank Girne şubesinde 5.300.000 Euro parası bulunduğu, bu parasının kurtarmak için 35,000 Euro vergi yatırması gerektiği ile ilgili olarak sahte bir belge tedavüle sürdüğü iddiası ile yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatıldığını söyledi. 

Rumları da dolandırdı

Polis, zanlının konu belgeyi Michalakis Kypriano, Panayiotis Lingis ve Yiannos İoannou'ya gösterek kendilerine olan borçlarını ödeye bilmesi için bankadaki parasını kurtarması gerektiğini ve bu nedenle ayrı ayrı her birinden toplamda 200 bin Euro temin ettiği yönünde şikâyet olduğunu ifade etti. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 

“Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı…”

Polis şahadetine ek olarak zanlının Kıbrıs Cumhuriyeti ve Ukrayna vatandaşlığı bulunduğunu KKTC’de turist statüsünde bulunduğunu ancak Alsancak’da ikamet ettiğini ve sürekli ülkeye giriş çıkış yaptığını söyledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 3 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 70 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.