KKTC’de dolandırıcılık ve şekilleri de artıyor. Gönyeli’de dün yaşanan bir olay, dolandırıcıların pervasızlığını gözler önüne serdi. Genç bir kadın, bir evin kapısını çalıp, “Acil telefon açmam lazım. Kapı kilitli kaldı, çilingiri arayacağım” diyerek, rastgele bir numarayı çevirdi. Ev sahibinden “akşama getireceğim” vaadiyle 650 TL alan dolandırıcı, evdeki bir çantadan da 250 TL alarak kayıplara karıştı.

Konuyla ilgili olarak Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne ulaşan Sultan Kılıç Özbeyit çarpıcı açıklamalarda bulundu. Babasının Gönyeli’deki evine gelen bir kadının “Acil telefon açmam lazım. Kapım kilitli kaldı, çilingiri arayacağım” dediğini, rastgele bir yeri arayarak bir telefon konuşması yaptığını, ardından da “akşama getireceğim” diyerek babasından 650 TL aldığını kaydetti.

“Cüzdanımdan da para aldı…”

“Benim de koltuğun üzerinde duran bebek çantasının içindeki cüzdanımdan 250 TL çalmış” diyen Özbeyit, olayı polise aksettirdiklerini ifade etti. Komşunun kamerasından kızın resmini bulduklarını belirten Özbeyit, yetkililerden yardım istedi.  

“Babamın emekli maaşıydı”

Babasının emekli maaşının çalındığını kaydeden Özbeyit, şu ifadeleri kullandı: 

“Biz yürüyüşe çıkmıştık, babam kapının önünde oturuyormuş. Kadının biri gelmiş, telaşlı bir şekilde, ‘Amca kapım kilitli kaldı, ocakta da yemek var çilingire telefon edebilir miyim’ demiş. Babam da ‘tabi’ demiş. Ondan sonra kadın, çilingirin 650 TL istediğini söylemiş, ‘varsa verebilir misin, akşama getiririm’ demiş. Hatta ‘ben Kulüp Başkanı Hasan’ın kızıyım’ deyince, o da vermiş. Benim cüzdanım da oralardaydı. Babam parayı getirene kadar cüzdandaki paramı almış. Komşunun kamerasından kadının resmini aldık. Polise şikayet ettik. Babamın emekli maaşı gitti… Bunu yapanın yakalanmasını istiyoruz.”