Gamze Baykur

Önceki gün zanlılarla birlikte tutuklanarak mahkemeye çıkarılan zanlı Serap Sezer ise yapılan tahkikat sonucunda şahadet yetersizliğinden dolayı serbest bırakıldı. “Hile yoluyla sirkat” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlıların tutukluluk süreleri 7 gün daha uzatıldı.

TAHKİKAT DEVAM EDİYOR

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Kutlu, zanlı Abdülkadir Coşkun, Abdülkadir Doğan, Aziz Demirkan, Süleyman Demirkan, Süleyman Elbedrani’nin 15-16 Eylül tarihlerinde Kezban Yüzcen ve Orhan Topçay’ı telefonla arayıp kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra başlarının belada olduğunu ve isimlerinin uyuşturucu ve kara para olaylarına karıştığını söyleyerek, kendilerini kurtarmak için para ve ziynet eşyası talep ettiklerini açıkladı.

Müşteki Kezban Yüzcen’in bir poşet içerisine 600 Sterlin, 50 TL, 1 adet bendo diye bilinen altını ve 4 adet erkek yüzüğünü, Orhan Topçay’ın ise 2 bin Sterlin, 1700 Tİ, 130 Stg. ve muhtelif ebatlarda 19 parça altını poşetin içine koyarak zanlıların tarif ettiği yere bıraktığını belirten Kutlu, zanlı Abdülkadir Doğan’ın gelerek konu poşeti aldığını açıkladı.

KUYUMCULARA GİTTİLER

Polis Memuru Mehmet Kutlu, 16 Eylül tarihinde zanlı Abdülkadir Coşkun, Abdülkadir Doğan ve Aziz Demirkan’ın sirkat edilen altınlardan bir kısmını zanlı Tahsin Sezer’e verip kuyumculardan araştırma yapılmasını istediklerini belirtti. Kutlu, zanlı Sezer’in ise zanlı Tamer Göker ile buluşarak kuyumcuları gidip altınların değerlerini araştırdıklarını, zanlı Doğan’ın ise döviz bozdurduğu bazı yerlerin olduğunu açıklayarak, araştırma yapılacağını belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Kutlu, zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

TUTUKLULUKLARI UZATILDI

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Abdülkadir Coşkun, Abdülkadir Doğan, Aziz Demirkan, Süleyman Elbedarani, Tahsin Sezer ve Tamer Göker’in tahkikat maksatları bakımından 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.