İstanbul'da bazı belediye başkanları ve yardımcılarının adını kullanarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 4 kişi yakalandı. Şüphelilerden birinin, gittiği iş yerinde zarf içinde para alırken polis tarafından suçüstü yakalanma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, belediye başkan yardımcısının adını kullanarak dolandırıcılık yapan kişilerin, ilçedeki bazı iş adamlarından "iftar programı düzenlemek ve mağdur kişilere yardım etmek" adı altında para aldıkları bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından polis ekipleri, dolandırıcılardan Nazım Y.'nin, iş adamı Metin Şengöz'den aynı yöntemle para isteyeceği istihbaratını alan ekipler harekete geçti.

İş adamı Şengöz'ün Veliefendi Mahallesi'ndeki ofisinde tedbir alan sivil polislerden biri, binaya gelen Nazım Y'ye kendisini Şengöz'ün ortağı olarak tanıttı. Zeytinburnu belediye başkan yardımcısının muhasebecisi olduğunu söyleyen Nazım Y., böbrek hastası bir çocuğun tedavisi için yardım topladıklarını belirtikten sonra, iş adamı Şengöz ve yardımcısı olduğunu sandığı polisten, kendilerine bu konuda yardım talebinde bulundu.

Zarf içinde bir miktar para aldıktan sonra düzenlenmiş sahte faturayı kesen Nazım Y., ofisten çıkacağı sırada Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.

DOLANDIRICI BÖYLE YAKALANDI

Ofisten çıkacağı sırada polisin kimliğini göstermesi ile neye uğradığına şaşıran zanlının iş yerinden para alması ve polis tarafından gözaltına alınma anı güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde rahat tavırlarıyla dikkat çeken zanlının içeri girdikten sonra ofis çalışanları ve iş yeri sahibiyle bir süre sohbet ettiği, ardından bir takım resmi işlemlerin ardından imza atıp zarf içinde para aldığı görülüyor. Şüpheli şahıs, işyerinden çıkacağı sırada yanı başındaki sivil polis tarafından gözaltına alınıyor.

Öte yandan şüpheli Nazım Y'yi bina dışında bekleyen arkadaşları Tahir G. ve Ziya K. da yakalandı. Polis ekipleri, diğer şüpheli Muhammet K'yı ise yine Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısının adını kullanarak, başka bir iş adamından sokakta yapılacak iftar programı için 26 bin lira istediği sırada yakaladı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerin Küçükçekmece, Eyüp, Bakırköy, Bağcılar ve Kadıköy'de belediye başkanları ve yardımcılarının adını kullanarak aynı yöntemle bazı iş adamlarını dolandırdıkları iddia edildi.