Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı'nda nöbet tutan polislere saldırı girişiminde bulunan 2 terörist "adam öldürmeye teşebbüs ve patlayıcı madde bulundurma" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı'nda 19 Ağustos'ta nöbet tutan polislere bombalı ve silahlı saldırı düzenlenmiş, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerinde kaçmaya çalışan iki terörist yakalanmıştı.

Gözaltına alınan teröristler G.U. ve A.D., emniyetteki işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Saldırganların emniyet ve savcılık sorgularında susma hakkını kullandıkları öğrenildi.

Savcılık teröristleri "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürmeye teşebbüs", "Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması taşıması bulundurması", "Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme" suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Teröristler çıkarıldıkları İstanbul Nöbetçi 6'ncı Sulh Ceza Hakimliği'nde "Olaylara ilişkin olarak söyleyeceğim bir husus yoktur" şeklinde ifade verdi.

Hakimlik, atılı suçların niteliği, görüntü kayıtları, olay yerinden elde edilmiş ve moleküler inceleme sonucunda düzenlenen raporlar ve kuvvetli suç şüphesini dikkate alarak, teröristlerin tüm suçlardan ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verdi.