Meteoroloji Dairesi’nin 11 Aralık’a kadar sürecek dönemi kapsayan hava tahmin raporuna göre, bugün hava açık az bulutlu geçecek, sabah saatlerinde iç kesimlerde don olayı bekleniyor.

Pazartesi’nden Çarşamba’ya kadar havanın açık ve az bulutlu, haftaya Perşembe ve Cuma ise parçalı bulutlu olması bekleniyor.

Ülkenin iç kesimlerinde, Salı sabahı don olayı bekleniyor.

İç kesimler ve sahillerde havanın bugün ve diğer günlerde 18 – 21 derece dolaylarında seyretmesi öngörülüyor.

Rapora göre bugün ve diğer günlerde rüzgârın kuzey ve Batı yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Lefkoşa hava sıcaklığı gece saatlerinde 1 dereceye düşecek

Meteoroloji Dairesi’nin hava tahmin raporuna göre Başkent Lefkoşa’da hava sıcaklığı bu gece 1 dereceye kadar düşecek.

Buna göre, Lefkoşa’da bugün en yüksek hava sıcaklığı 19, en düşük hava sıcaklığı 1 derece olacak. Gamimagusa’da en yüksek hava sıcaklığı 19, en düşük hava sıcaklığı 7 derece, Girne’de en yüksek hava sıcaklığı 18, en düşük hava sıcaklığı 9 derece, Güzelyurt’ta en yüksek hava sıcaklığı 19, en düşük hava sıcaklığı 4 derece, İskele’de en yüksek hava sıcaklığı 18, en düşük hava sıcaklığı 6 derece, Karpaz’da ise en yüksek hava sıcaklığı 17, en düşük hava sıcaklığı 8 derece olacak.

Denizlerde fırtına beklenmiyor

Meteoroloji Dairesi’nin denizlere ait hava tahmin raporuna göre, bugün denizlerde hava şöyle olacak: Taurus’ta hava açık ve az bulutlu geçecek. Rüzgar Yıldız ve Günbatısından 3 ila 5 kuvvetinde saatte 10 ila 21 deniz mili hızla esecek. Dalga, orta, yer yer kaba dalgalı tahmini dalga yüksekliği 1 ila 2 metre olacak. Görüş 10 km olacak.

Crusade; hava açık ve az bulutlu geçecek. Yıldız ve Günbatısından 3 ila 5 kuvvetinde saatte

10 ila 21 deniz mili hızla esecek. Dalga, orta yer yer kaba dalgalı tahmini dalga yüksekliği 1 ile 2 metre, Görüş, 10 km olacak.

Delta; hava açık ve az bulutlu geçecek. Rüzgar Yıldız ve Günbatısından 3 ila 5 kuvvetinde saatte10 ila 21 deniz mili hızla esecek. Dalga, orta yer yer kaba dalgalı tahmini dalga yüksekliği 1 ile 2 metre, görüş, 10 km olacak.

Denizde bugün fırtına beklenmiyor.

Deniz yarın da sakin olacak

Meteoroloji Dairesi’nin denizlere ait hava tahmin raporuna göre, yarın denizlerde fırtına beklenmiyor.

Buna göre denizlerde yarın hava şöyle olacak; Taurus’ta hava açık ve az bulutlu geçecek. Rüzgar, Yıldız ve Gündoğusundan 3 ila 5 kuvvetinde saatte 10 ile 21 deniz mili esecek. Dalga, orta yer yer kaba dalgalı tahmini dalga yüksekliği 0,5 ile 1,5 metre, görüş, 10 km olacak.

Crusade; hava açık ve az bulutlu geçecek. Rüzgar Yıldız ve Gündoğusundan 3 ila 5 kuvvetinde saatte 10 ila 21 deniz mili hızla esecek. Dalga, orta yer yer kaba dalgalı tahmini dalga yüksekliği 0,5 ile 1,5 metre, görüş, 10 km olacak.

Delta hava açık ve az bulutlu geçecek. Rüzgar, Yıldız ve Gündoğusundan 3 ila 5 kuvvetinde saatte 10 ile 21 deniz mili esecek. Dalga, orta yer yer kaba dalgalı tahmini dalga yüksekliği 0,5 ile 1,5 metre, görüş, 10 km olacak.