(Kamalı Haber)

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 200 gram “eroin ithal etme ve tasarruf” suçlarından yargılanan sanık Erkan Yeşilyayla dün yargılanarak hapse mahkûm edildi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi, Yeşilyayla’yı oybirliğiyle 4 yıl hapse mahkûm etti.

Türkiye’den getirtti

Mahkemenin kararını okuyan Başkan Ömer Güran, Olcay Yarar’ın 1 Ağustos 2014’te Türkiye-Adana’da Cemal Aytiç isimli şahısla buluşup, sanık Yeşilyayla’ya getirilmek üzere 200 gram eroin aldığını, Olcay Yarar’ın aynı gün uçağa binip iç çamaşırına sakladığı uyuşturucu maddeyi KKTC’ye ithal ettiğini belirtti. Güran, sanık Yeşilyayla’nın Ercan’a gelen Olcay Yarar’ı aracıyla alıp Lefkoşa’ya getirerek bir pansiyona yerleştirdiğini ve getirdiği uyuşturucu maddeyi aldığını anlattı. 

Ayakkabılarının içinde bulundu

Güran, 29 Ağustos’ta alınan ihbar üzerine sanık Yeşilyayla’nın Gayretköy’deki evinde arama yapıldığını ve iki spor ayakkabısı içerisindeki eroin türü uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini söyledi. 

Daha önce de şartlı tahliye olmuştu

Güran, aleyhine getirilen davaları kabul eden sanığın benzer suçlardan sabıkası olduğunu, daha önce mahkûm edildiğini ve şartlı tahliye olduktan hemen sonra aynı suçu işlemeye devam ettiğini söyledi. Uyuşturucu madde suçlarının yaygınlaştığını, sanıklara ve bu suçu işleme eğiliminde olan kişilere ibret olacak cezalar verilmesi gerektiğini belirten Güran, benzer suçlardan sabıkası olan sanığa hapis cezası vermeyi uygun gördüklerini ve oybirliğiyle 4 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.