Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’ya bağlı Dörtyol köyünde, geçtiğimiz ay borcundan dolayı elektrik akımı kesilen Sağlık Ocağı’nın elektrikleri, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana’nın devreye girmesi ile yeniden bağlandı. Dörtyol Muhtarı Salih Erel’den alınan bilgiye göre, Kemal Deniz Dana’nın girişimi ile Sağlık Ocağı’nın elektriği yeniden bağlanırken, sorunun kalıcı çözümü için girişim başlatıldı.

Sağlık Ocağı binasının mülkiyetinin köy muhtarlığına ait olması nedeni ile her hükümet değişikliğinde aynı problem ile karşılaştıklarını anımsatan Erel, Müsteşar Kemal Deniz Dana’nın binanın mülkiyetinin bakanlığa devredilmesi için girişim başlattığını ifade etti.

Erel, en kısa zamanda binanın bakanlığa devredilerek sorunun kalıcı olarak çözülmesini umut ettiklerini dile getirdi.

Mandıra bölgesi karanlığa büründü

Köylerinde şu an yeni bir problem ile karşı karşıya olduklarını aktaran Erel, mandıralar bölgesindeki aydınlatma direklerinin kış aylarından beri çalışmadığını ve bölgenin akşam saatlerinde karanlığa büründüğünü söyledi. Mandıra sahiplerinin hava karardıktan sonra bölgeye giremediğini anlatan Erel, elektrik kurumuna bu yönde dilekçe verdiğin ancak sorunun aylardır çözülmediğini söyledi.

Sokak lambaları da yanmıyor

Köy içerisindeki bazı sokak lambalarının da çalışmadığını belirten Erel, konu bölgede kalan köylülerin durumdan şikayetçi olduğunu ancak durumu elektrik kurumuna aktarmalarına rağmen halen daha bir sonuç alamadıklarını ifade ederek, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.