Demokrat Parti (DP) 10’uncu kurultay öncesi örgüt kongreleri yapılmaya devam ediyor. Göçmenköy, Yiğitler ve Erdemli’de de kongreler yapıldı.

DP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Divan Başkanlığını Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu üyesi Ozan Erenay’ın yaptığı kongrelerde, örgüt, kadın örgütü ve gençlik örgütü başkanları oybirliğiyle seçildi.

Buna göre DP’nin Göçmenköy Örgüt Başkanı Hilmi Elyeli, Kadın Örgütü Başkanı Sezgin Keser, Gençlik Örgütü Başkanı Burak Özaltınok; Yiğitler Örgüt Başkanı Yusuf Gürtunç, Kadın Örgütü Başkanı Şerife Emir, Gençlik Örgütü Başkanı Hasan Gürtunç ve Erdemli Örgüt Başkanı Hayan Öncüler, Kadın Örgütü Başkanı Sevinç Öncüler, Gençlik Örgütü Başkanı Halil Sancak oldu.

DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak kongrelerde yaptığı konuşmada, tüm köy, mahalle ve ilçe kongrelerinin birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde gerçekleştiğini belirterek, birlik ve beraberliğin DP’ye güç kattığını kaydetti.

“Davamız bize şehit kanlarıyla miras bırakılan Devletimize sahip çıkma, halkımızın refah seviyesini yükseltme davasıdır” diyen Aktoprak, bu davaya gönül veren tüm demokratların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu davanın neferi olarak var olacağını söyledi.

1462961782.jpg