Demokrat Parti (DP) Surlariçi Örgüt Başkanlığına Mehmet Karakeçi, Surlariçi Kadın Örgütü Başkanlığına Emine Çolak, Surlariçi Gençlik Örgütü Başkanlığına ise İremsu Karakeçi seçildi

DP’den yapılan açıklamaya göre DP’nin X. Kurultayı öncesi örgüt kongreleri devam ediyor.

Bu çerçevede DP Lefkoşa İlçe Başkanlığı ilk mahalle kongresini geçtiğimiz akşam Taşkınköy’de gerçekleştirdi. DP dün akşam ise Surlariçi’nde mahalle kongresi düzenledi.

Surlariçi kongresine DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Erenay, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş ve parti yetkilileri katıldı.

Divan Başkanlığını yapan Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu üyesi Ozan Erenay buradaki konuşmasında DP’nin X. Kurultayı öncesi gerçekleşen kongrelerin ülkeye, partiye ve ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

1462445145.jpg

DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak ise konuşmasında, partinin çalışmaları hakkında bölge halkına bilgi verdi.

Hükümet konusunda ise uzun bir aradan sonra devlete inanan ve bu konuda ortak paydası bulunan iki partinin şuanda iktidarda olduğunu ifade eden Aktoprak, yeni dönemden umutlu olduğunu söyledi.

UBP-DP Hükümetinin, Anavatan Türkiye ile bozulan ilişkilerin  düzeltilmesi için samimi çalışmalar yürüteceğine inanç belirten DP Genel Sekreteri Aktoprak; “Parti Genel Başkanımız Serdar Denktaş’ın da dile getirdiği gibi Türkiye ile ilişkilerin bozulması toplum mühendisliği projesiydi. Bunu terse çevirmek önceliğimizdir. Zira Anadolu halkı bizim varoluş mücadelemizde en önemli gücümüzdü” dedi.

Kongrede sandık başkanları, delegeler ve yönetim kurulu üyeleri de belirlendi.

1462445147.jpg