Kıbrıs Sorunu çözüm süreci ile ilgili aydınlanma ziyaretleri başlatıldı. Bu çerçevede DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Mağusa Milletvekilleri Fikri Ataoğlu ile Hakan Dinçyürek ve partili yetkililer Paşaköy, Vadili ve Akdoğan'ı ziyaret etti.

Önce vatandaşın sorunlarını dinleyen Serdar Denktaş ve beraberindeki heyet, iç konularla ilgili soruları cevapladıktan sonra Çözüm süreci ile ilgili bilgi verdi.

Yıllardan beridir sürdürülen görüşmelerde oluşan Kırmızı çizgilerin artık masada bulunmadığına işaret eden Serdar Denktaş, başlattıkları ziyaretlerde elde olan bilgilerle halkı aydınlatmaya çalışacaklarını ve yaşayabilir bir çözüm için varılacak bir antlaşma içeriğinde var olması gereken unsurların neler olması gerektiğini izah etti.

"Yanlış ve eksik bilgi ile umut pompalamak veya korku salmak yapılabilecek en büyük yanlış olur" diyen Serdar Denktaş, Akıncı ve Anastasiadis arasında plan ile ilgili mutabakata varılması halinde, o andan itibaren itiraz ederek değişiklikler yaptırılamayacağını, sürecin Annan Planı sürecinden farklı yürütüldüğünü anlattı.

1-353.jpg

DENKTAŞ: "SÜRECE OLUMLU DESTEK VEREBİLMEK İÇİN BİZDE VAR OLAN HASSASİYET VE KUŞKULARA, HALKIMIZIN NASIL YAKLAŞTIĞINI ANLAMAK ÜZERE 'AYDINLANMA ZİYARETLERİ’ BAŞLATTIK”

Denktaş, "Bu nedenle sürece olumlu destek verebilmek için bizde var olan hassasiyet ve kuşkulara, halkımızın nasıl yaklaştığını anlamak üzere 'aydınlanma ziyaretleri’ başlattıklarını söyledi.

Ziyaret edilen bölgelerde yoğun ilgi ile karşılaşan DPUG heyeti, vatandaşların sorularını cevapladı ve açıklamalarda bulundu.

Serdar Denktaş bu ziyaretlerin amacının görüşme süreci esnasında Cumhurbaşkanı Akıncı'ya halkımızın önemli bir kesiminin hassasiyetlerini aktarmak ve hatırlatmak suretiyle yaşayabilir bir çözüme ulaşmak için Referanduma götürülecek planın içeriğinde halkımızın mutlaka görmek isteyeceği hususların ortaya çıkartılması olduğunu ifade etti.

"Adada herkes çözüm istiyor. Bütün mesele bu çözümün halkımızın büyük çoğunluğu tarafından kabul edilebilir bir çözüm olarak ortaya çıkmasını sağlamaktır. İnsanımızın hassasiyetleri göz önünde bulundurulmadan liderler arasında varılacak mutabakatın halkımız tarafından da onay görmesi isteniyorsa bazı Kırmızı çizgilerin bu mutabakatta yer aldığının görülmesi gerekmektedir" diyen Serdar Denktaş, geleceğimizi tehdit altına sokacak, yaşamımızı olumsuz etkileyecek, bizi bir bilinmeze sürükleyecek bir metine "sırf çözüm olsun" diye halkımızın onay vermeyeceği uyarısını yaptı.

DPUG'nin Aydınlanma ziyaretleri bölge bölge devam edecek. 

2-327.jpg

4-(2).jpg