Demokrat Parti Ulusal Güçler, Erenköy Direnişi’nin 51’inci yıldönümü kapsamında mesaj yayınladı.

Mesajda, Şanlı Erenköy Direnişi’nin Kıbrıs Türkü'nün ulusal kurtuluş mücadelesinin  anlamlı bir dönüm noktası olduğu ve bağımsızlık ile egemenliğin perçinlendiği KKTC devleti çatısı altında şerefle idrak edildiği kaydedildi.

Mukavemetçi Erenköy halkı ile öğrenimlerini yarıda bırakarak vatan ve varoluş  müdafaasına koşan gençlerin gerçekleştirdiği direnişin, tarihin en anlamlı direnişi ve Kıbrıs Türkü’nün hiçbir şart altında esareti kabullenmeyeceğinin göstergesi olduğu vurgulanan mesajda, bu direnişin aynı zamanda Anavatan Türkiye'nin Kıbrıs Türkü'nü asla bırakmayacağının kanıtı olduğu belirtildi.

Gelinen aşamada Kıbrıs'ta hala  Rum hükümetini tüm Kıbrıs'ın hükümeti olarak görenlerin Kıbrıs Türkü’nün egemenliğini sulandırma ve Rum'a yama yapmaya çalıştığı ifade edilen mesajda,  Kıbrıs Türkü’nün egemenlik ve devletinden taviz vermeyeceği gibi Anavatan'ın garantörlüğünün sulandırılmasına da asla müsaade etmeyeceği kaydedildi.

DP-UG’nin Kıbrıs'ta adil bir çözüm için uğraşlarını sürdüreceğinden, barışçı girişimlere de destek olacağından kuşku duyulmaması istenen mesajda, başta Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel olmak üzere tüm şehitlere rahmet, gazilere de saygı ifade edildi.