Demokrat Parti-Ulusal Güçler Gençlik Örgütü, Anavatan Türkiye’de faaliyet gösteren terör örgütü PKK’yı kınadı ve halkı  “Terörü Kınama ve Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü”ne davet etti.

DP-UG Gençlik Örgütü yaptığı yazılı açıklamada, aziz şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek,  “ülkenin birlik ve bütünlüğü uğruna kendi canlarını tehlikeye atan ve feda eden kahramanları saygıyla anarak”, ailelerine ve tüm Türk halkına sabır ve başsağlığı diledi.

Saldırıları, Türk ve Kürt halklarının birlik ve beraberliğini zedelemeye yönelik, kasıtlı ve art niyetli eylemler olarak nitelendiren DP-UG Gençlik örgütü, herkesi “Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne, milletin kardeşliğine; kalleşçe operasyonlarla, korkakça saldıran hainlerin oyununu bozmaya” davet etti.

Açıklamada, “Bizi derinden üzen bu acı olaylara karşı, tüm halkımızın birlik ve dayanışma içinde, sabır ve sağduyuyla, yek bir vücutta hareket etmesini diliyoruz. Terör örgütü ve destekçilerinin, kara propagandalarına karşı, herkesi bilinçli olmaya ve manevi değerlerimizi zedeleyici bu tarz tutumlara alet olmamaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Tüm Kıbrıs Türk halkını, Türkiye’de yaşanan üzücü olayları kınamak ve duyarlılığı ifade etmek için, 13 Eylül Pazar günü, Saat 17.00’de, Girne Kapısı’nda düzenlenecek “Terörü Kınama ve Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü”ne davet eden, DP-UG Gençlik Örgütü, etkinliğe tam kadro destek vereceklerini duyurdu.