DAÜ-SEN Genel Sekreteri Mustafa Rıza’dan konu ile ilgili bilgi alan Taçoy, parti olarak DAÜ’deki toplu iş sözleşmesi ile performansa dayalı iş güvencesi yanında tüm sektörlerdeki iş güvenliği, denetimi ve çalışanın motivasyonunun artırılması konularında yasaların verdiği güç çerçevesinde çalışma yapacaklarını, yardım ve destek belirteceklerini söyledi.

DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy, DAÜ-Sen Genel Sekreteri Mustafa Rıza ile sendika yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Rıza, DP Ulusal Güçler Genel Merkezi’nde yer alan görüşmede yaptığı konuşmada, DAÜ’de toplu iş sözleşmesinin 2010 yılından beridir yaptıkları tüm girişimlere rağmen yenilenemediğini anlatarak, hükümetten, DAÜ’de çalışma hayatını düzenleyen toplu iş sözleşmesi ile performansa dayalı iş güvencesi sağlanması konusunda destek istedi.

Rıza, toplu iş sözleşmesinin imzalanması durumunda DAÜ’de çalışma hayatının ve üniversitenin ileriye yönelik adım atmış olacağını da vurguladı.

DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy da, çalışanın motivasyonunun daha ileriye taşınması için toplu iş sözleşmesinin önemli olduğunu, ancak bu sözleşmelerin yasalardan alınan güçle yapılmasının ve içeriğinin önem taşıdığını belirtti.

Taçoy, performansa dayalı iş güvencesinin ise verimliliği ve motivasyonu artırdığına işaret ederek, DAÜ’nün, ülkenin lokomotif sektörü olan eğitimde önemli bir yere sahip olduğunu, bu yüzden DAÜ’de yapılacak düzenlemelerin ülkeye katkı sağlayacağına inanç belirtti.

Toplu iş sözleşmesi ve denetim mekanizmasının çalıştırılması yanında ülkedeki tüm iş sektörlerinde iş güvenliğine önem verilmesi gerekliliğine vurgu yapan Taçoy, DAÜ’de verimliliği artırmak için sendika ile işbirliğinde çalışmaya ve parti olarak gerekli yardım ile desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.