Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Parti Meclisi, Parti Genel Sekreterliğine Mehmet Erol Aktoprak’ı getirdi.

DP UG’de boşalan Genel Sekreterlik için dün akşam saat 19.00’da Parti Genel Merkezinde toplantı yapıldı.

DP-UG’den yapılan açıklamaya göre Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, partililere teşekkür ederek yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

AKTOPRAK: “BENİM İÇİN EN BÜYÜK ONUR DP’NİN SIRADAN BİR ÜYESİ OLMAK”

Seçilmesinin ardından kürsüde söz alan Mehmet Erol Aktoprak, “Benim için en büyük onur DP’nin sıradan bir üyesi olmak ve bu partiye nefer olarak hizmet etmektir” diyerek kendisine verilen göreve layık olmak için çok daha fazla çalışacağının sözünü verdi, partililere teşekkür etti.

Kolay bir görevi devralmadığının bilincinde olduğunu ancak hoşgörü, birlik ve beraberlik çerçevesinde, her zamankinden çok daha fazla çalışarak halkın geleceği için DP’nin hak ettiği yere ulaşmasını sağlayacaklarının altını çizen Aktoprak, bunu başarmanın gücünü parti üyelerinin destek ve yardımından göreceğine inanç belirtti.

Kurultay çalışmalarına hız verdiklerini de hatırlatan DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, partilileri Genel Başkan Serdar Denktaş’ın etrafında kenetlenmeye davet etti.

“Size büyük vaatlerde bulunmuyorum ancak üç konunun sözünü veriyorum” diyen DP Ulusal Güçler Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, sözlerinden ilkinin hep birlikte çalışmak, ikincisinin çok çalışmak, sonuncu sözünün ise çok daha fazla çalışmak olduğunu söyledi.

1459244261.jpg

“SEÇİM VE HALKOYLAMASINDAKİ YENİ DÜZENLEME” GÖRÜŞÜLDÜ

Parti Meclisi’nde Genel Sekreterlik seçimin yanı sıra ikinci gündem maddesi ise “Seçim ve Halkoylaması Yasası’ndaki yeni düzenleme” oldu.

KKTC’deki seçim sistemini değiştirecek olan yeni yasa hakkında öncelikle Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, daha sonra ise komitede yer alan milletvekilleri parti meclisi üyelerine seslenerek yasasının neler öngördüğü hakkında ayrıntılı bilgi verirken, parti meclisi üyeleri ise konu hakkındaki görüşlerini kürsüde tartışma imkânı buldu.

1459244260.jpg