Demokrat Parti Ulusal Güçler Kadın Örgütü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik başlattı.

DP UG Kadın Örgütü, bu etkinlikler kapsamında ilk olarak DP UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş ile birlikte Güzelyurt'taki emekçi kadınları ziyaret etti.

DP UG’den yağılan açıklamaya göre, Denktaş ve beraberindeki kadınlar Cypruvex İşletmecilik LTD, Kıbrıs Narenciye Üreticileri LTD. ve Kalyoncu Dış Ticaret Şti. LTD.’de çalışan kadınlarla bir araya geldi.  Ziyarette kadınlara ay yıldızlı rozet hediye edildi.

DP UG Kadın Örgütü yarın saat 10:00’da da Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ni ziyaret edecek.

Örgüt, 8 Mart Salı ise saat 10:00’da başlayarak sırasıyla Atatürk Anıtı, Dr. Fazıl Küçük’ün Anıtı ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın Anıt Mezarı’na çelenk sunacak.

1457251802.jpg

MÜGE DENKTAŞ: “KADININ DOĞASINDA ÜRETİCİ GÜÇ VAR”

Müge Denktaş, Güzelyurt’taki ziyaretler sırasında yaptığı konuşmalarda, emeği ve alın teri ile çalışan kadınlarla birlikte bir gün geçirmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Kadının doğasında var olan üretici gücü bir kez daha müşahede ettiklerini dile getiren Müge Denktaş, toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren işsizliğin, bu tesislerde çalışan kadınların da en önemli sorunu olduğunu çok iyi bildiklerine vurgu yaptı ve çok kısa bir üretim döneminden sonra kadınların çalışamadığına dikkati çekti.

Müge Denktaş, tarıma dayalı sanayinin, özellikle ihraç edilecek nitelikte narenciye üretiminin artırılması ile işsizlik sorununun bir nebze olsun azalacağına olan inancını dile getirdi.

1457251678.jpg

AKTOPRAK: “KADIN ÖRGÜTÜ ÜYELERİ İÇİN ÇOK ÖĞRETİCİ VE YARARLI OLDU”

DP UG Kadın Örgütü Başkanı Esen Yalın Aktoprak da, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü her yıl farklı bir etkinlikle kutladıklarını dile getirerek, bu etkinliğin, katılan bütün Kadın Örgütü üyeleri için çok öğretici ve yararlı olduğunu belirtti.

Aktoprak, bütün Kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladığını da söyledi.

1457251679.jpg

1457251680.jpg

1457251677.jpg