Demokrat Parti Ulusal Güçler(DP-UG) Milletvekili Menteş Gündüz’ün parti Yüksek Disiplin Kurulu’na havale istemi geri çekildi.

DP-UG Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, DP-UG Meclis Grubu’nun bugünkü toplantısında Gündüz, kendisiyle ilgili basında yer alan haberler ve Disiplin Kurulu’na havale süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Açıklamaya göre, “Toplantıda, yapılan karşılıklı tartışmalar ve sonuçta ulaşılan mutabakat çerçevesinde Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ile ilgili Yüksek Disiplin Kurulu’na havale istemi geri çekildi”.

Toplantıda, “parti birliğine yönelik olumsuz algı yaratabilecek eylem ve söylemler konusunda tüm milletvekillerinin hassas olması, olası olumsuz yayınlara karşı birlikte direnç gösterilmesi ve sadece milletvekillerinin değil parti yetkili kurullarında görev alan her üyenin ayni hassasiyetle davranması gereği üzerinde görüş birliğine varıldığı” da belirtildi.

DENKTAŞ

Genel Başkan Serdar Denktaş da açıklamasında, “Meclis Grubumuz titiz bir tartışma süreci sonucunda bugüne kadar olduğundan çok daha yoğun ve disiplinli bir çalışma sürecine gireceğini ortaya koymuştur. Bu sonuca ben dahil tüm partililerimizin uyması ve önümüzdeki süreçte bu karar doğrultusunda hareket etmesi beklentimizdir" dedi.

Denktaş, bazı parti üyelerinin isimlerinin son dönemde farklı siyasi oluşumlarla konuşulduğunu, parti disiplin mekanizmasının bu konuda da gerekli çalışmayı yapacağını söyledi.