Toplantı öncesinde konuşan parti genel başkanı Serdar Denktaş yeni bir dönemin ve çalışma sürecinin kendilerini beklediğini fakat büyük zorlukların altından kalkacaklarına inandıklarını söyledi.

KABİNE YARIN CUMHURBAŞKANI AKINCI’YA VE MECLİSE SUNULACAK…

Demokrat Parti Ulusal Güçler Parti Meclisi toplandı. Toplantı öncesinde basına konuşan DPUG Genel Başkanı Serdar Denktaş; “Hayırlısıyla UBP-DPUG koalisyon anlaşmasını imzaladık. Kabinedeki dağılım 7'ye 3 şeklinde olacak” diyerek, yarın kabinenin Cumhurbaşkanı'na sunulacağını ardından Meclise sunulacağını söyleyerek devir teslimlerinde yapılacağını belirtti.

Denktaş, Pazartesi günü itibari ile çalışmaların başlayacağına dikkat çekerek; Pazartesi günü ayrıca onaylanacak olan Seçim ve Halk Oylaması Yasası'nın oy birliği ile geçmesini ümit etti.

“YENİ SÜREÇ ZORLU OLACAK ANCAK ELBİRLİĞİ İLE TÜM ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, yeni bir dönemin başladığını belirterek bu yeni sürecin zorlu olacağını ancak elbirliği ile tüm zorlukların üstesinden de geleceklerine inanç belirtti.

Denktaş; “yeni bir dönem, yeni bir çalışma süreci; zorlu bir süreç bizi bekleyen hakikaten büyük zorluklar var. Ancak elbirliği ile tüm zorlukların altından kalkacağımıza inanıyorum” dedi.

Denktaş’ın açılış konuşmasının ardından DP Ulusal Güçler Parti Meclisi basına kapalı bir şekilde devam etti.

Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantı sonrasında DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş yeniden basının karşısına çıkarak toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Basın açıklamasında Denktaş’a parti genel sekreteri Mehmet Erol Aktoprak eşlik etti.

dpug-kabineye-teknokrat-bakan-atamayi-degerlendirecek-(2).jpg

DP ULUSAL GÜÇLER KABİNEYE TEKNOKRAT BAKAN ATAMAYI DEĞERLENDİRECEK

Parti Meclisi ile yaptıkları toplantıda oy birliği ile koalisyon protokol mutabakatının onaylandığını söyleyen Denktaş, toplantı devam ederken CTP’ye yapmış oldukları öneri ile ilgili sonucun kendilerine ulaştığını ve sonucun olumsuz olduğunu bu nedenle DP olarak kabineye teknokrat bakan atamayı değerlendireceklerini söyledi.

Serdar Denktaş, yine dün akşam grup toplantısı gerçekleştirerek değerlendirme yapacaklarını ve bu değerlendirme sonrasında atanacak olan bakanların isimlerinin belirleneceğini ve dün akşam itibarı ile UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e ileteceklerini söyledi.

dpug-kabineye-teknokrat-bakan-atamayi-degerlendirecek-(4).jpg

“CTP MUHALEFET KOLTUĞUNA ERKEN ALIŞTI. MUHALEFETE BAŞLADILAR…”

CTP, DP’nin 3 bakanlığa milletvekilleri arasından atama yapması halinde Meclis’teki komitelerde yaşanacak sıkıntıyı aşmak için yapılan önerisini ret etmesi üzerine basın mensuplarının; “CTP’nin ret oyu ile ilgili yorum yapacak olursanız neler söylersiniz?” sorusuna karşılık Denktaş; “Muhalefete başladılar” yanıtını verdi.

Serdar Denktaş; “CTP önerimizi kabul etmiş olsaydı güzel bir başlangıç olurdu. Ülke olarak mutabakatla yürümüş olurduk. Ama olmadı. CTP’ye nedenini sorduğumda ‘karar öyle’ yanıtını aldım. Bu da demek oluyor ki, CTP muhalefet koltuklarına erken alıştı ve başladılar. Ama en azından önerimizi değerlendirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.